Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Sorin Oprescu: Toata viata am ars pentru altii

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 15:44
828 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Sorin Oprescu: Toata viata am ars pentru altii
Foto: Ziare.com

Pentru primarul Bucurestiului, Craciunul inseamna "cozonac, mama, si toata familia adunata in jurul mesei".

"Stiam cu sfintenie ca Sarbatorile de iarna trebuie facute in familie, asa mi s-a spus din copilarie si asa mi-a ramas in cap", a declarat, pentru Ziare.com, Sorin Oprescu.

Ce putem face pentru copiii nostri astfel incat sa aprecieze traditiile de Craciun, colindele, obiceiurile?

In viziunea edilului Capitalei, copiii ar trebui invatati de catre parinti sa respecte traditiile. Mai mult sau mai putin in gluma, Oprescu vorbeste si despre rolul primariei in viata oricarui bucurestean.

"Trebuie sa perpetuam traditiile cu multe grija pentru caopii, sa-i ferim de vicisitudinile vietii. Si aici totul tine de parinti si sa nu uitam primaria. Tot ce ti se intampla mai rau, de dimineata pana seara, e din cauza primariei.

Bunicul e suparat pe primarie ca nu vine masina la timp cand duce copilul la scoala, ca iese din casa dimineata si gaseste pubela varsata de gunoi, ca intre sapte si opt s-a oprit curentul, ca se mai opreste apa calda.

Lumea se isterizeaza pentru simplul motiv ca si asa este suparata, din cauza situatiei generale, ca poate nu au bani si nu pot sa-si permita ce-si permiteau in urma cu cativa ani. Daca ma intrebati, Primaria Generala este Spitalul Universitar la puterea doua milioane. Asta e..."

Rugat sa ne spuna o povestire de Craciun care ii este draga, Sorin Oprescu si-a adus aminte de un moment din copilarie ce il tine minte si acum.

"Taica-miu era un tip foarte sentimental si isi iubea foarte mult copiii - sau cel putin asa imi place mie sa cred - ca suntem doi, eu, cel mare si destept, si frati-miu. Avea un cantec, cand eram noi mici, 6-7 ani, pe care ni-l canta, ceva cu 'Mos Craciun adu-o pe mamica'. Si eu si frati-miu plangeam de emotie, momentul asta mi-a ramas in cap, desi au trecut vreo 55 de ani", a povestit primarul.

Cand vine vorba despre darurile la care viseaza de Craciun, Sorin Oprescu isi doreste numai sa fie sanatos. "Am ajuns la intelepciunea asta de mult timp pentru ca 38 de ani am stat in sala de operatie", a replicat edilul sef.

Sorin Oprescu: Am facut 40 la suta din ceea ce mi-am propus - Interviu Ziare.com

Cadourile pentru cei dragi insa le cumpara cu mana lui, de multe ori de prin mall-uri.

"Eu cumpar cadourile, pentru ca toata viata am ars pentru altii, am trait din chestia asta. Si intotdeauna mi-a facut placere. Cadourile le cumpar din mall", ne-a spus primarul Capitalei.

Cu aceasta ocazie si-a amintit si de o intamplare traita intr-un cinematograf din mall, in urma cu o luna si jumatate, cand s-a dus sa vada un film si a adormit.

"Sa va spun ceva, dar nu mai spuneti la nimeni: M-am dus si eu la mall, acum vreo luna si jumatate, sa vad un film, singur. Si nu stiu ce film am vazut, ca am adormit.

A fost a doua oara in viata cand mi s-a intamplat, dar tot e bine ca n-am cazut de pe scaun.

Prima data, acum vreo 38 de ani, m-a dus nevasta-mea la opera. Nu stiu cum s-a nimerit ca stateam pe strapontina si nu stiu cum s-a intamplat, dar m-am trezit cu nasul in mocheta.

Acum am reusit sa adorm si la film, de unde am tras concluzia ca mai bine ma uit la televizor, ca nu ma vede nimeni daca adorm. Dar tot e bine ca am mancat floricele", a povestit Oprescu.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Sorin Oprescu Craciun, #Sorin Oprescu film , #primar general