Dan Darabont si Marcel Nicolaescu au fost alesi viceprimari ai Capitalei

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 21:35
2337 citiri

Dan Darabont (PSD) si Marcel Nicolaescu (PNL) au fost alesi miercuri, in prima sedinta a noului Consiliul General al Municipiului Bucuresti, viceprimari ai Capitalei.

Dupa aproximativ o ora de deliberari, Dan Darabont a fost ales prin vot secret, la propunerea grupului PSD, in functia de viceprimar al Capitalei cu 33 voturi pentru, 12 abtineri si niciun vot impotriva.

Marcel Nicolaescu, propus de grupul PNL, a obtinut 34 de voturi, 11 abtineri si nici un vot impotriva.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in urma desemnarii celor doi viceprimari ai Capitalei ca delegarea de competente inseamna o responsabilitate in fata Consiliului General, care nu a fost exprimata de multe ori, ci doar in spatele usilor inchise.

"Sper ca lucrurile sa fie transparente, aici, in fata Consiliului General, ii asigur de tot respectul meu, de prietenia si sprijinul meu", a spus Oprescu.

Viceprimarul PSD, Dan Darabont, a declarat ca obiectivele pe care le va avea de indeplinit rezulta din delegarea de competente pe care o va face primarul general Sorin Oprescu.

"Prioritatile sunt stabilite de agenda cetatenilor si se afla in programul cu care domnul Sorin Oprescu a castigat alegerile. Sper cu actuala formula sa reusim sa fim mult mai eficienti", a afirmat Darabont.

Viceprimarul PNL, Marcel Nicolaescu, a spus ca trece in aceste momente prin emotii deosebite, intrucat este obligat sa preia atributii in administratia publica dupa ce multi ani a functionat ca administrator al unor companii importante.

"Cred ca am capacitatea de a-mi pune in aplicare un management performant. Este momentul in care am creat o majoritate solida si sa punem mai presus de orice interesul bucurestenilor, iar aceasta echipa din jurul primarului general trebuie sa aiba performante", a subliniat el.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...