Dan Darabont si Marcel Nicolaescu au fost alesi viceprimari ai Capitalei

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 21:35
2433 citiri

Dan Darabont (PSD) si Marcel Nicolaescu (PNL) au fost alesi miercuri, in prima sedinta a noului Consiliul General al Municipiului Bucuresti, viceprimari ai Capitalei.

Dupa aproximativ o ora de deliberari, Dan Darabont a fost ales prin vot secret, la propunerea grupului PSD, in functia de viceprimar al Capitalei cu 33 voturi pentru, 12 abtineri si niciun vot impotriva.

Marcel Nicolaescu, propus de grupul PNL, a obtinut 34 de voturi, 11 abtineri si nici un vot impotriva.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in urma desemnarii celor doi viceprimari ai Capitalei ca delegarea de competente inseamna o responsabilitate in fata Consiliului General, care nu a fost exprimata de multe ori, ci doar in spatele usilor inchise.

"Sper ca lucrurile sa fie transparente, aici, in fata Consiliului General, ii asigur de tot respectul meu, de prietenia si sprijinul meu", a spus Oprescu.

Viceprimarul PSD, Dan Darabont, a declarat ca obiectivele pe care le va avea de indeplinit rezulta din delegarea de competente pe care o va face primarul general Sorin Oprescu.

"Prioritatile sunt stabilite de agenda cetatenilor si se afla in programul cu care domnul Sorin Oprescu a castigat alegerile. Sper cu actuala formula sa reusim sa fim mult mai eficienti", a afirmat Darabont.

Viceprimarul PNL, Marcel Nicolaescu, a spus ca trece in aceste momente prin emotii deosebite, intrucat este obligat sa preia atributii in administratia publica dupa ce multi ani a functionat ca administrator al unor companii importante.

"Cred ca am capacitatea de a-mi pune in aplicare un management performant. Este momentul in care am creat o majoritate solida si sa punem mai presus de orice interesul bucurestenilor, iar aceasta echipa din jurul primarului general trebuie sa aiba performante", a subliniat el.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...