Ghinionul lui Sorin Oprescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 12:37
6512 citiri
Ghinionul lui Sorin Oprescu (Opinii)

Este adevarat ca Sorin Oprescu a avut si ghinion. In 23 de ani de cand cainii fac legea pe strazile Bucurestiului nu s-a intamplat o tragedie la fel de mare, de tulburatoare, ca aceea a lui Ionut Anghel.

Un japonez omorat nu e acelasi lucru cu un copil fumos sfartecat. Se putea intampla oricarui primar, oricand.

Dar ghinionul acesta are si el poate o explicatie. Este plata pentru mult prea mult noroc. De cand a devenit primar general, Sorin Oprescu nu a facut decat sa culeaga roadele investitiilor incepute de Traian Basescu si Adriean Videanu, in frunte cu pasajul Basarab.

Nu poti sa preiei doar activul unei succesiuni. Odata cu el vine si pasivul. Un pasiv pe care insa Sorin Oprescu nu l-a stiut gestiona.

Si aici e de fapt cel mai mare ghinion al primarului general. Ca este el insusi.

Lui Sorin Oprescu i-a explodat in fata intreaga inconstienta, iar talentul sau actoricesc remarcabil, abilitatile de comunicare speciale nu l-au mai salvat.

Vreme de 5 ani de zile Sorin Oprescu nu a fost in stare sa dea de cap problemei maidanezilor. Nici macar nu a a atacat-o cu adevarat. Argumentul legal tine numai partial.

Exemplul altor primari din Romania, precum cel din Tulcea sau din Targu Mures, a dovedit ca vorba englezeasca "where there's a will, there's a way" e cat se poate de adevarata.

Pentru ca au vrut sa rezolve problema au gasit si artificiile juridice necesare, adica o prevedere dintr-o veche ordonanta de urgenta din guvernarea Nastase neabrogata expres de legea Marinescu. Si strecurandu-se cu aceast artificiu au reusit sa curete strazile.

Sorin Oprescu n-a avut insa aceasta vointa. Poate din superficialitate, pentru ca e prea greu pentru primarul nostru, preocupat mai mult de recordurile de Guiness Book.

Poate pentru ca afacerea cainilor e foarte banoasa, iar in jurul ei a reusit sa-si parchze prieteni si rubedenii. Presupun ca nu le-a vrut raul, dar poate ma insel, nu-i asa?

Cert este ca problema maidanezilor s-a amplificat in mandatul sau. De la an la an, tot mai multi bucuresteni sunt muscati. Cam 80, in medie, pe zi. Si ce daca? Dupa cum explica sociologul Alfred Bulai pentru Ziare.com, cand cazurile devin statistica nu mai impresioneaza pe nimeni. Dar un copil sfartecat iese din statistica.

Si cel mai mare ghinion al lui Sorin Oprescu a fost ca explozia acestui caz i-a dat ocazia sa isi etaleze intreaga inconsistenta. Reactia intarziata a ramas neexplicata.

Ne-a spus ca a fost la un consult medical in strainatate. Nu exista loc din Europa de unde sa nu te poti intoarce in 12 ore. El a aparut dupa trei zile. In mod logic, asa ceva nu se intampla decat daca esti, sa zicem, in mijlocul apelor, al Oceanului poate.

Sorin Oprescu avea dreptul sa fie in croaziera pe mare, dar daca e asa ar fi fost mai bine sa nu mai adauge o minciuna.

Solutia propusa cu lacrimi in ochi de Oprescu a fost o prostie. Un referendum inutil, care de altfel nici macar nu va mai avea loc. Cu ea, Sorin Oprescu a incercat o iesire populista si o pasare de responsabilitate.

Sa vedem ce va face acum, ca are legea care pretinde ca-i lipsea. Pentru ca strangerea a 65 de mii de caini, gestionarea lor, adoptiile, scandalurile care vor insoti primele eutanasieri nu sunt treaba usoara. Cer determinare, solutii, organizare, adica tot ce Sorin Oprescu n-a vadit pana acum.

Un om ghinionist.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...