Ziare.com

Licitatie suspecta pentru autostrada lui Oprescu

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 19:55

   

Licitatie suspecta pentru autostrada lui Oprescu
Inainte de a fi "suspendata" pe cerul Bucurestiului, autostrada primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor descoperite.

Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai Primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului, dezvaluie Romania Libera.

In ultimele zile ale lunii decembrie 2010, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a obligat municipalitatea sa renunte la intentia de a acorda contractul de realizare a planurilor de urbanism zonale (PUZ) si a studiilor de fezabilitate (SF) aferente autostrazii unui consortiu de firme, ce avea printre actionari angajati ai Primariei.

Cu sanse reale de castigare a licitatiei organizate in luna august au intrat doua asocieri de firme, anume, pe de o parte, Proiect Bucuresti SA, Ecoterra SRL, Metroul SA, Western Outdoor SRL, Alpha Studio, pe de alta parte, Iptana SA, asociata cu WSP Group SRL.

Sorin Oprescu: Autostrada suspendata o sa treaca peste casa lui Basescu

Cele doua sunt detinute de Sorin Gabrea si Vlad Cavarnali, amandoi membri in Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Bucuresti. Daca prima asociere va primi contractul, aceasta inseamna ca cei doi vor elabora PUZ solicitat, dupa care tot ei il vor aproba in calitate de angajati ai Primariei.

Primul dintre acestia nu vede nici o problema in aceasta chestiune. "Sunt un mare cunoscator al acestui oras. Ma consider indreptatit sa particip la un proiect de o asemenea anvergura pentru Bucuresti. Mi s-ar parea imoral daca un debutant ar participa la un proiect atat de important", a declarat pentru Sorin Gabrea.

Primaria are la dispozitie zece zile pentru a formula plangere impotriva deciziei CNSC. Ioan Dedu, director pentru transporturi in PGMB, crede ca probabil decizia CNSC va fi contestata la Curtea de Apel. "Nu este sarcina mea sa clarific problema, ci a celor de la directia de achizitii publice, dar va pot spune ca, in calitatea pe care am avut-o odata, de presedinte a doua comisii de licitatie, am atacat la Curtea de Apel doua decizii ale CNSC si in ambele dati ni s-a dat castig de cauza", spune el.

Odata solutionata problema licitatiei, cel mai probabil in 2011, Primaria va avea cativa pasi importanti de depasit pana ca autostrada sa devina realitate.

Proiectul presupune si exproprierea catorva sute de hectare de teren, proces care nu mai este atat de complicat pe cat era odinioara, ca urmare a aparitiei Legii 198/2004, si care va dura doar 6-8 luni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1867 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

regulile tribunalului universal

respectati-le odata !

 

O manarie stopata

Asta e o veste buna.

 

Si uite asa,

timp si bani pierduti prin tribunale!Nu este nici prima data,si sigur nici ultima data cand Oprescu este faultat de institutiile statului potocaliu!

 

CNSC

nu face decat sa execute ordine de la Palatul Victoria!Si e simplu de inteles!PDL-ul vrea Primaria Capitalei,in 2012!Asa ca se foloseste de o institutie a statului pentru a-l impiedica pe Oprescu in realizarea unui proiect!

 

Cineva,acolo sus

nu vrea ca Oprescu sa demareze acest proiect!Nu trebuie sa fi analist politic ca sa-ti dai seama ca este o "lucratura" portocalie!Este o actiune de discreditare a lui Oprescu de catre PDL,cu concursul unei institutii a statului!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor