Licitatie suspecta pentru autostrada lui Oprescu

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 19:55
1867 citiri
Licitatie suspecta pentru autostrada lui Oprescu

Inainte de a fi "suspendata" pe cerul Bucurestiului, autostrada primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor descoperite.

Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai Primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului, dezvaluie Romania Libera.

In ultimele zile ale lunii decembrie 2010, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a obligat municipalitatea sa renunte la intentia de a acorda contractul de realizare a planurilor de urbanism zonale (PUZ) si a studiilor de fezabilitate (SF) aferente autostrazii unui consortiu de firme, ce avea printre actionari angajati ai Primariei.

Cu sanse reale de castigare a licitatiei organizate in luna august au intrat doua asocieri de firme, anume, pe de o parte, Proiect Bucuresti SA, Ecoterra SRL, Metroul SA, Western Outdoor SRL, Alpha Studio, pe de alta parte, Iptana SA, asociata cu WSP Group SRL.

Sorin Oprescu: Autostrada suspendata o sa treaca peste casa lui Basescu

Cele doua sunt detinute de Sorin Gabrea si Vlad Cavarnali, amandoi membri in Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Bucuresti. Daca prima asociere va primi contractul, aceasta inseamna ca cei doi vor elabora PUZ solicitat, dupa care tot ei il vor aproba in calitate de angajati ai Primariei.

Primul dintre acestia nu vede nici o problema in aceasta chestiune. "Sunt un mare cunoscator al acestui oras. Ma consider indreptatit sa particip la un proiect de o asemenea anvergura pentru Bucuresti. Mi s-ar parea imoral daca un debutant ar participa la un proiect atat de important", a declarat pentru Sorin Gabrea.

Primaria are la dispozitie zece zile pentru a formula plangere impotriva deciziei CNSC. Ioan Dedu, director pentru transporturi in PGMB, crede ca probabil decizia CNSC va fi contestata la Curtea de Apel. "Nu este sarcina mea sa clarific problema, ci a celor de la directia de achizitii publice, dar va pot spune ca, in calitatea pe care am avut-o odata, de presedinte a doua comisii de licitatie, am atacat la Curtea de Apel doua decizii ale CNSC si in ambele dati ni s-a dat castig de cauza", spune el.

Odata solutionata problema licitatiei, cel mai probabil in 2011, Primaria va avea cativa pasi importanti de depasit pana ca autostrada sa devina realitate.

Proiectul presupune si exproprierea catorva sute de hectare de teren, proces care nu mai este atat de complicat pe cat era odinioara, ca urmare a aparitiei Legii 198/2004, si care va dura doar 6-8 luni.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...