Ludovic Orban: Nu sunt de acord cu sustinerea lui Oprescu, Bucurestiul e "sat fara caini"

Luni, 08 August 2011, ora 14:21
9520 citiri
Ludovic Orban: Nu sunt de acord cu sustinerea lui Oprescu, Bucurestiul e "sat fara caini"

Ludovic Orban nu este de acord ca USL sa il sustina pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primaria Capitalei. Orban spune ca actualul primar general nu ar reprezenta in niciun fel principiile si ideile USL, iar, pe de alta parte, acesta nu a facut mai nimic in mandatul sau.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ludovic Orban a explicat ca pentru ca o formatiune sau alianta politica sa sustina pe cineva pentru o pozitie atat de importanta ar trebui ca persoana respectiva sa reprezinte si sa actioneze in baza unui program comun, a unor valori si principii comune.

"Nu sunt de acord cu sustinerea lui Sorin Oprescu, din mai multe motive. Ca sa sustii pe cineva trebuie ca acel cineva sa te reprezinte, sa actioneze in baza unui program, a unor valori, a unor principii. Nu e cazul in situatia de fata.

In al doilea rand, trebuie tinut cont de optiunile populatiei. La ora actuala, PNL are in Bucuresti in jur de 30%, fiind primul partid in Bucuresti, o zona cu un electorat mult mai evoluat si in general cu o orientare de dreapta. Eu cred ca PNL ar trebui sa se bata ca sa obtina nominalizarea unui candidat propriu la Primaria Capitalei", a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Mi-as dori un Crin Antonescu mult mai prezent in viata partidului- Interviu Ziare.com

Intrebat daca PNL va reusi sa obtina acest lucru, in conditiile protocolului USL, fostul viceprimar general a raspuns sec "Important este sa iti doresti".

Spuneti-mi un singur proiect inceput de Sorin Oprescu

"Eu nu vorbesc despre mine, vorbesc in ansamblu. Hai sa fim cinstiti, Primaria Generala nu functioneaza, uitati-va ce se intampla de trei ani in Bucuresti. Practic e un sat fara caini. Nu poti sa conduci o primarie atat de importanta, a unui oras cu peste 2 milioane de locuitori, asa cum este condusa astazi Primaria Capitalei", a declarat Ludovic Orban.

In opinia sa, faptul ca Sorin Oprescu este cotat cu circa 60% in preferintele bucurestenilor nu inseamna ca acesta ar trebui sa primeasca un nou mandat.

"Eu nu ma iau dupa sondaje, ma iau dupa ceea ce trebuie facut cu adevarat in Bucuresti. Spuneti-mi un singur proiect inceput de Sorin Oprescu. Eu nu vad decat proiecte intarziate, pe care noi le-am demarat in 2005, au fost aduse in faza de executie in 2007-2008 si astazi bat pasul pe loc", a mai spus Orban.

Liberalul nu este impresionat nici de fastul cu care Sorin Oprescu a lansat Pasajul Basarab, nici de vizitele frecvente efectuate de acesta la National Arena, impreuna cu jurnalistii.

"National Arena si Pasajul Basarab nu sunt motive de lauda, ele s-au finalizat foarte tarziu, cu cheltuieli mult mai mari, si nu stiu daca din punct de vedere tehnic sunt asa cum ar fi trebuit sa fie conform studiilor de fezabilitate si tuturor parametrilor tehnici.

In plus, fara fluidizarea intregului inel circular, Pasajul Basarab nu are efectul de descongestionare pe care ar fi trebuit sa il aiba. La ora actuala se vor crea blocaje la intersectia 'Stefan cel Mare' cu Calea Dorobanti, si la Cotroceni, la statuia Leu. Putem vorbi mult despre ce nu s-a facut in Bucuresti. Practic e scapat de sub control intreg aparatul primariei prin numirile facute, care sunt mai mult sub influenta majoritatii PD din Consiliul General", a declarat Ludovic Orban.

De ce sa ne asumam raspunderea pentru a sustine un candidat pe care noi nu il putem influenta?

Acesta a subliniat inca o data: "sprijini un om atunci cand el impartaseste valori, idei, principii similare cu cele pe care le impartasesti tu, atunci cand omul respectiv actioneaza cu adevarat in baza programului cu care tu te prezinti in fata alegatorilor. De ce sa ne asumam raspunderea pentru a sustine un candidat pe care noi nu il putem influenta, nu il putem determina sa actioneze conform vointei celor doua formatiuni politice?".

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Sebastian Lazaroiu potrivit carora un prim pas pentru Crin Antonescu catre Cotroceni ar fi sa candideze si sa castige Primaria Capitalei, Ludovic Orban nu a exclus din start aceasta ipoteza.

Lazaroiu il indeamna pe "copilul" Antonescu sa candideze la Primaria Capitalei

"Primaria Capitalei este a doua functie politica dupa functia de presedinte, este un test foarte important pentru un lider politic si PNL are mai multi candidati cu care ar putea sa castige Primaria Capitalei, daca domnul Antonescu nu ar dori sa candideze. Pe de alta parte, eu nu cred ca ar fi o declasare a lui Crin Antonescu daca si-ar asuma acest obiectiv", a raspuns Ludovic Orban.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...