Oficial, Bucurestiul nu are primar general: Sorin Oprescu, suspendat din functie

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 14:25
2682 citiri
Oficial, Bucurestiul nu are primar general: Sorin Oprescu, suspendat din functie
Foto: Digi 24 TV

Sorin Oprescu, aflat in arest preventiv, a fost suspendat din functia de primar general, la ordinul prefectului Capitalei, Nicolae Petrovan.

Decizia prefectului era asteptata dupa ce, luni, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins contestatia depusa de aparatorii lui Oprescu la masura arestului preventiv.

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)

Este de asteptat acum ca in cursul zilei de marti Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa se intruneasca pentru a desemna cine va fi primar interimar in locul lui Oprescu.

Viceprimarul Capitalei din partea PNL, Cornel Pieptea, a anuntat inca din 9 septembrie ca nu doreste sa ocupe aceasta functie pentru ca "situatia dificila" a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) impune atentia totala viitorului primar general interimar si "in acest moment, datorita situatiei familiale", nu poate indeplini "cu succes atributiile unui primar general interimar". Viceprimarul din partea PSD este Dan Darabont.

Viceprimarul PNL nu vrea sa preia interimatul, dupa arestarea lui Sorin Oprescu: Nu pot indeplini cu succes

In prezent, PNL detine majoritatea in CGMB, in timp ce PSD are 13 consilieri din totalul de 54.

Insa cum niciunul dintre viceprimari nu s-a aratat incantat sa preia acest interimat, se pare ca se va apela la o a treia varianta, surse pentru Hotnews.ro sustinand ca Marin Stefanel Dan, consilier general din partea PP-DD, intre timp absorbit de UNPR, ii va tine locul lui Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Sorin Oprescu, mesaj din inchisoare: Nu sunt un derbedeu

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Oprescu suspendat primar Bucuresti , #primar general