Opaina: Facturile la apa calda vor creste cu 150%

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:05
3117 citiri
Opaina: Facturile la apa calda vor creste cu 150%

Presedintele FAPR Radu Opaina sustine ca facturile bucurestenilor pentru apa calda vor creste cu 150%, in cazul in care subventiile vor fi reduse, asa cum a anuntat, luni, primarul general Sorin Oprescu.

"Ei au anuntat ca facturile vor creste cu 60%, dar de fapt se vor majora cu 150%. Un simplu calcul matematic va demonstra ce spun, ei arunca niste cifre negandite", a explicat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

Opaina sustine ca reducerea subventiilor pentru apa calda nu trebuie facuta pe spatele populatiei, ci prin micsorarea pretului gigacaloriei la funizori.

Bucurestenii ar putea plati lunar 30 de lei in plus pentru apa calda

"Subventiile trebuie reduse prin micsorarea pretului la furnizori. Aceste subventii nu au fost acordate populatiei, ci pentru ajutorarea regiilor. Noi reactionam cand se intampla asta, dar nu ne aude nici primarul, nici ministrul, nu ne aude nimeni. Pe langa faptul ca se arunca totul in spatele populatiei, se mai si dezinformeaza", a precizat Opaina.

Consumatorii casnici din Capitala ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus, lunar, pentru apa calda, majorare estimata pentru cei care locuiesc in apartamente cu doua-trei persoane, a anuntat, luni, primarul general Sorin Oprescu.

Cresterea pretului de facturare pentru populatie, ca urmare a reducerii subventiilor, va insemna cheltuieli mai mari cu 75,4 lei pe luna pentru acelasi apartament asa-zis conventional, locuit de doua-trei persoane, care consuma, in medie, 5 gigacalorii de apa calda pe an.

Oprescu vrea sa elimine RATB si RADET din bugetul Capitalei

"Primaria nu mai poate subventiona pretul apei calde. Nu mai avem resurse", a spus edilul-sef al Capitalei, care a subliniat ca reducerea subventiilor este prevazuta in bugetul municipalitatii pe 2010.

Oprescu a mai precizat, in schimb, ca pretul de facturare a caldurii pentru populatie va ramane neschimbat, respectiv 119 lei/gigacalorie, datorita subventiilor.

Pentru apa calda, insa, populatia va plati exact pretul de la producator, adica 300 de lei/gigacalorie, indiferent de anotimp.

Oprescu cere pensionarilor sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Oprescu a mai spus ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) sunt adevarate gauri negre, care consuma aproape jumatate din bugetul municipalitatii.

"Trebuie eficientizate si apoi transformate in societati comerciale", a conchis primarul general.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#facturi apa calda Bucuresti, #subventii apa calda Bucuresti, #Oprescu apa calda , #primar general