Oprescu a gasit la Moscova solutii la traficul din Bucuresti

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 16:21
2800 citiri
Oprescu a gasit la Moscova solutii la traficul din Bucuresti

"Bucurestiul si Moscova au exact aceleasi probleme de trafic", sustin primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si omologul sau de la Moscova, Iurii Lujkov, care s-au intalnit, vineri, in capitala Federatiei Ruse.

Edilii celor doua capitale s-au intalnit, vineri, iar primarul Moscovei a prezentat modul in care functioneaza administrativ metropola pe care o conduce, precum si problemele cu care se confrunta, transmite Amos News.

Lujkov a explicat si solutiile pe care le-a gasit in privinta traficului, a infrastructurii si a amenajarii urbanistice a orasului.

La randul lui, Oprescu a facut o descriere a dificultatilor de la nivelul administratiei capitalei Romaniei. Sorin Oprescu a apreciat sprijinul acordat de specialistii rusi in privinta managementului traficului de la Bucuresti si a anuntat ca doreste sa continue aceasta colaborare:

"In 2006, specialisti din Moscova in managementul traficului au intocmit un set de masuri pentru rezolvarea problemelor Bucurestiului, la acel moment. As dori sa continuam colaborarea, pe aceasta problema majora a Capitalei".

Ediliul sef al Capitalei i-a adresat primarului Moscovei invitatia de a face o vizita la Bucuresti, i-a propus dezvoltarea colaborarii economice si culturale, mai ales ca in acest an se implinesc 130 de ani de relatii diplomatice intre cele doua state.

"Problemele celor doua orase sunt asemanatoare, indiferent de cat de mari sau de cat de populate sunt. Cand ne intalnim, facem schimb de experienta, imprumutam solutii unul de la altul", a declarat primarul Moscovei, Iurii Mihailovici Lujkov, la finalul intalnirii.

Moscova are un Guvern propriu, independent de cel al Federatiei Ruse. Puterea legislativa a capitalei Federatiei Ruse este Duma Moscovei, care este constituita din 35 de deputati (25 votati pe listele partidelor, 10 alesi uninominal).

De anul trecut, Duma Moscovei este cea care alege primarul. La scrutinul din 2007, Duma l-a ales pe Iurii Lujkov. Acesta conduce destinele Moscovei din anul 1993. Moscova are un buget anual de 54 miliarde de dolari, pe locul II in lume, dupa Tokyo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul german Olaf Scholz a plecat sâmbătă pentru o vizită oficială de trei zile în China, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping, după opriri în oraşele...
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
#Sorin Oprescu, #trafic, #vizita, #Moscova, #Rusia, #Bucuresti Pitesti , #primar general