Oprescu a inaugurat prima cresa unde parintii isi pot lasa copiii in caz de urgenta

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 20:41
2424 citiri
Oprescu a inaugurat prima cresa unde parintii isi pot lasa copiii in caz de urgenta

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, ca municipalitatea a dat in functiune primul centru din tara unde parintii isi pot lasa copiii maximum sase ore in situatii de urgenta, aici fiind si un "spital" in care pot fi reparate jucariile stricate, precum si un "muzeu" al jucariilor.

Centrul in care parintii isi pot lasa copiii maximum sase ore pentru situatii de urgenta, "spitalul" si "muzeul" jucariilor fac parte din cresa "Curcubeul Magic", inaugurata sambata, de Ziua Copilului, in prezenta primarului general al Capitalei.

" 'Curcubeul Magic' este cea de-a douasprezecea cresa realizata de Primaria Capitalei. Avem in total 700 de locuri in aceste crese. Cresele au fost deschise in cadrul programului european 'Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine'.

In toamna vom mai deschide una, la Aparatorii Patriei, si tot acolo vom face un mall social. Nu ne vom opri aici cu cresele, ci vom continua, si nu pentru ca am ceva cu cifra 13, ci pentru ca avem nevoie de crese", a declarat primarul Sorin Oprescu.

In centru sunt amenajate sali unde pot fi aduse jucarii, chiar si cele stricate. Jucariile sunt reparate si apoi donate copiilor cu dizabilitati. Si pentru ca unitatea sa ii inspire pe copii, jucariile stricate sunt duse la "spitalul jucariilor". Acolo, "medici" priceputi se ocupa de fiecare jucarie si "o fac bine", dupa care o trimit in dar unui copil care are mare nevoie de ea.

Cate o mostra din jucariile reparate ramane in centru, in sala intitulata "Muzeul jucariilor - Mansarda cu povesti". Copiii si parintii lor pot vedea la "muzeu" o vitrina cu jucarii intitulata "asa nu", jucarii ce nu ar trebui cumparate niciodata, dar si una cu jucarii educative. Jucariile pastrate in expozitie sunt grupate pe categorii de varste, de la bebelusi pana la cei de cinci - sase ani.

Spatiul muzeului va fi pus la dispozitia parintilor, gratuit, pentru serbarea zilelor de nastere a copiilor, in fiecare weekend. In cea de a treia sambata a fiecarei luni, copiii intre cinci si sapte ani vor putea petrece noaptea in "muzeul jucariilor", sub atenta supraveghere a pedagogilor.

Exponatele muzeului vor fi schimbate lunar. Pana in prezent, peste 5.000 de jucarii reparate au ajuns la copii, a spus directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Cosmina Simean.

Oprescu a adaugat ca nu va renunta nici la ideea de a construi un spital de copii, in curtea Spitalului "Victor Gomoiu", care va fi dotata la standarde europene.

Oprescu a spus ca sunt crese in toate sectoarele Capitalei, mai putin in Sectorul 2.

Evenimente de 1 iunie

De Ziua Copilului, in Parcul Cismigiu sunt organizate ateliere, jocuri si concursuri, iar printese, pirati, clovni si magicieni au transformat aleile intr-o lume de poveste. Pe Insula Veseliei, copiii pot construi papusi, pot deveni maestri Origami, pot desena si modela impreuna cu artistii plastici. In Foisor, copiii sunt pictati pe fata si coafati, iar in toate zonele parcului sunt spectacole. Distractia va continua duminica in Cismigiul Copiilor.

In Parcul Herastrau, Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret a organizat Festivalul Copiilor. La intrarea dinspre strada Charles de Gaulle sunt spectacole de muzica si dans sustinute de copii, de magie si de teatru, concursuri si jocuri precum "Sotronul", "Intrecere cu sacii", Tara, tara vrem ostasi", "Ratele si vanatorii". Copiii pot participa la o demonstratie inedita de dresaj canin si ecvestru sustinuta de Jandarmeria Romana.

Totodata, copiii au acces gratuit la Gradina Zoologica in 1 si 2 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Oprescu cresa caz urgenta, #Sorin Oprescu proiecte , #primar general