Oprescu are proiecte mari pentru sudul Capitalei - traficul va fi un cosmar

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 09:13
3138 citiri
Oprescu are proiecte mari pentru sudul Capitalei - traficul va fi un cosmar

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, vrea sa refaca mai multe bulevarde, in sudul Bucurestiului, sa construiasca doua pasaje subterane si sa prelungeasca inelul median.

Constructia canalului "Cheile Turzii" se va realiza pe traseul Bulevardul Metalurgiei, Soseaua Berceni, strada Cheile Turzii, Soseaua Oltenitei si strada Vitan Barzesti. De asemenea, se vor reabilita mai multe bulevarde si intersectii din zona, scrie Adevarul.

La intersectia Soselei Oltenitei cu Soseaua Vitan - Barzesti se va construi un pasaj rutier si un altul pentru pietoni, pe directia Vitan-Barzesti-Ion Iriceanu.

In plus, Bulevardul Metalurgiei va fi largit, la fel si Soseaua Berceni, Soseaua Oltenitei si Calea Vitan Barzesti, unde va fi introdusa si o linie de tramvai, care se va continua in Sud pe strada Ion Iriceanu. Lucrarile ar putea fi incepute la sfarsitul anului 2013.

Proiectul se afla in dezbatere publica si se va trimite pentru aprobare Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul Primariei Capitalei propune o serie de lucrari de infrastructura in zona Berceni-Oltenitei. Aceasta initiativa are in prim-plan constructia unui canal colector ce va elimina inundatiile din zona de sud a Capitalei. Constructia canalului "Cheile Turzii" se va realiza pe traseul Bulevardul Metalurgiei, soseaua Berceni, strada Cheile Turzii, soseaua Oltenitei si strada Vitan Barzesti.

Odata cu inceperea lucrarilor la canal va fi nevoie si mai mult de lucrari la reabilitarea bulevardelor si intersectiilor din zona. In aceasta directie, la intersectia Soselei Oltenitei cu Soseaua Vitan - Barzesti se va construi un pasaj rutier si un altul pentru pietoni, pe directia Vitan-Barzesti-Ion Iriceanu.

Totodata, municipalitatea intentioneaza sa largeasca bulevardul Metalurgiei, soseaua Berceni, soseaua Oltenitei, si calea Vitan Barzesti, unde va fi introdusa si o linie de tramvai, care se va continua in Sud pe strada Ion Iriceanu.

Din cauza acestor lucrari de reabilitare, traficul din zona de sud risca sa se aglomereze si mai mult, mai ales ca santierul Pasajului Mihai Bravu a ingreunat deja fluxul rutier. Mai mult de atat, in curand in aceasta zona vor fi demarate si lucrarile la "Pasajul Subteran Piata Sudului", cel mai mare proiect de infrastructura facut din bani europeni.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Oprescu proiecte sudul Capitalei, #sud Bucuresti trafic santier , #primar general