Oprescu construieste un parc... in Chisinau

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 22:14
3055 citiri
Oprescu construieste un parc... in Chisinau

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, aflat in Republica Moldova intr-o vizita, a anuntat ca va face un cadou locuitorilor din capitala R.Moldova: un parc.

"Vom incepe sa construim un nou parc in acest oras, este o promisiune mai veche si reprezinta un soi de ambitie a mea, sa facem ceea ce am promis. Sper ca lucrarile sa inceapa cat mai curand. Am discutat despre problemele celor doua orase, care, in mare parte sunt aceleasi, si incercam ca in anii urmatori sa acceleram ritmul", a spus Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a acestuia.

"Este timpul oraselor! Pana la semnarea de tratate si conventii la nivel de state, autoritatile locale trebuie sa faca tot ce este posibil ca lucrurile sa functioneze cat mai bine, pentru ca beneficiar este cetateanul. Vorbim de infrastructura, de ceea ce inseamna incalzirea centralizata, despre subventii si despre dezvotarea regiunii din jurul Chisinaului, pentru ca, pana la urma, tot ajungem sa vorbim despre o regiune metropolitana", a adaugat Oprescu.

Locatia parcului urmeaza sa fie stabilita ulterior, existand deja doua propuneri: parcul de la intersectia strazilor Decebal si Sarmizegetusa, ori parcul "Alunelul" din sectorul Buiucani. In oricare dintre acestea, Oprescu va renova aleile, va construi fantani arteziene si va instala iluminarea stradala.

Primarul Capialei si premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, au discutat si despre parteneriatele public-private, ce au un cadru legislativ greoi in ambele tari. Premierul moldovean a vorbit despre proiectul de modernizare a aeroportului din Chisinau intr-un astfel de parteneriat.

Nu in ultimul rand, edilul sef a discutat despre tinerii moldoveni veniti la studii in Bucuresti, pentru care doreste sa realizeze un centru universitar, la standarde europene.

Oprescu a venit la Chisinau la invitatia administratiei Universitatii de Medicina "Nicolae Testemiteanu" si va primi, miercuri, titlul de "Doctor Honoris Causa".

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...