Oprescu, despre "stupiditatea dezvoltatorilor imobiliari"

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 15:47
1238 citiri
Oprescu, despre "stupiditatea dezvoltatorilor imobiliari"

Primarul General al Capitalei da vina pentru ultimile incidente petrecute in Bucuresti, incendiul din zona Armeneasca si surparea malului de pamant la Romexpo, pe birocratia si "stupiditatea dezvoltatorilor imobiliari".

"Exemplele nefericite nu inseamna decat ca birocratia a castigat in unele zone, dar si stupiditatea dezvoltatorilor imobiliari. Spatiul public este agresat si sufocat.

Sa nu se creada ca suntem toti fraieri si stam cu mainile in san. Trebuie sa raspundem la provocarile astea. Este mai bine sa prevenim decat sa tratam", a declarat Sorin Oprescu, intr-o interventie pentru Realitatea Tv.

Edilul Capitalei a asigurat totodata ca se va concepe o strategie pentru a stabili care este zona de business a Bucurestiului, in care se pot construi cladiri inalte.

In acest sens, Oprescu a dat exemplu Londrei, unde, pe o distanta de 58 de kilometri in jurul capitalei, sunt constructii inalte si foarte inalte. "Majoritatea acestor cladiri vin din istoria apropiata. Legea este insa asa de stramba incat ma obliga sa o prezint consiliului. Este vorba de probleme din 2003-2004, cand primarul nu se intelegea cu primul ministru", a adaugat Sorin Oprescu.

Planul urbanistic al Capitalei, vechi de 20 de ani

La randul sau, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, s-a aratat nemultumit ca planul urbanistic al Capitalei este vechi de 20 de ani si nu mai corespunde cerintelor actuale.

"Actualul plan urbanistic vechi de 20 de ani si permite in multe zone ale Bucurestiului constructioa unor cladiri inalte, chiar si in zone protejate", a declarat Ontanu.

Acesta a adaugat ca pentru constructia Millenium Business Center au fost date 23 de avize, din care 4 de la Ministerul Culturii. "Sunt reprezentanti ai unor firme care infund puscaria pentru ca Ministerul Culturii se derobeaza de aceste responsabilitati", a adaugat Ontanu, care acuza ministerul ca este vinovat pentru incidentul din zona Armeneasca.

"Sa nu se planga doar ca se distrug vechile cladiri, ci sa aiba grija si de cele noi. Mai ales ca este vorba de o zona protejata", a mai spus edilul sectorului 2.

Citește și:
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
USR transmite că va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică ordonanţa ce conţine "taxa pe soare". Conform unui comunicat al Uniunii Salvaţi România, Guvernul aplică "eronat"...
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului Tanczos Barna este aşteptat luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru explicaţii în legătură cu situaţia lemnului de foc pentru populaţie, ca urmare a...