Sorin Oprescu, despre Traian Basescu: Il vad usor confuz

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 21:00
3226 citiri
Sorin Oprescu, despre Traian Basescu: Il vad usor confuz
Foto: B1TV

Rugat sa comenteze recentele afirmatii ale presedintelui Traian Basescu, din cadrul unei emisiuni B1TV, potrivit carora "Oprescu este un politician bun, dar nu si un primar bun", primarul Capitalei a replicat ca il vede "usor confuz" pe seful statului.

"El (Oprescu n.r.) a inaugurat stadionul in care a bagat Videanu buldozerele. Toate proiectele sale sunt ale mele sau ale lui Videanu. Nu vad la el proiecte credibile incepute in mandatul sau. Nu-l vad un candidat credibil la presedintie, e in aceeasi galerie de genul lui Crin Antonescu. Nu are elemente de viziune politica. Am o relatie buna cu el, chiar amicala, chiar daca nu i-am reamintit ca a votat impotriva podului", a spus Traian Basescu, in urma cu cateva saptamani.

"Respectuos ii amintesc domnului presedinte ca nu am votat impotriva nici unui pod, plecasem de doi-trei ani din Senat. Il vad usor confuz pe domnul presedinte. Proiecte incepute de Oprescu? Podul Basarab. Ce era sa zic? Ca a facut Videanu 120 de metri de pod si eu nu-l mai fac?", a spus primarul Bucurestiului, luni seara, la B1TV.

"O sa stau trei mandate la primarie, o sa-mi creasca intre timp si nepoatele si o sa ma duc sa ma laud si eu, ca bosorogii, cu ce am facut", a promis primarul Capitalei.

"Cred ca am gresit, inainte de candidatura la presedintie, cand am spus ca nu voi candida. Va aduceti aminte ca am spus ca daca or sa vrea oamenii... Pana n-am avut raspunsul oamenilor, nu am facut pasul", a spus Oprescu, sustinand din nou ca nu va candida din nou la presedintia Romaniei.

Despre plecarea din PSD

"Eu nu am stapan", a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei, vorbind despre relatia sa cu politicienii.

"Cand am plecat din PSD, Ion Iliescu habar nu avea. Mi-a dat telefon dupa 24 de ore si m-a intrebat ce s-a intamplat. Sigur ca i-am explicat, de-a lungul timpului", a povestit Sorin Oprescu.

Primarul si-a exprimat regretul ca nu mentine o legatura stransa cu Ion Iliescu. "Mi-e cam jena sa-l deranjez la ore din noapte si pana la urma nici nu arde tara, ca sa justifice un asemenea telefon", a spus Sorin Oprescu.

Ion Iliescu ii netezeste drumul lui Sorin Oprescu (Opinii)

Intrebat de ce a plecat din PSD, primarul Capitalei a explicat, "la rece": "Mi-au refuzat candidatura la Primaria Capitalei, isi alesesera alt candidat, fara sa precizeze care este acela. I-am intrebat respectuos: 'de ce nu?' si s-a facut o asa tacere, incat parca stateam cu totii la coada la toaleta. Nu se poate, dupa 17 ani de zile de stat intr-un partid sa nu primesti nici macar un raspuns".

"La vremea respectiva, era o stare de lucruri ciudata. Se adunase multa rautate, in conducere", a adaugat Oprescu, povestind cum s-a uitat, la un moment dat, la televizor, cand reporterul si-a plimbat camera peste chipul liderului de atunci al PSD. "Fata spune totul, ochii spun totul. Atunci nu m-am mai dus in Senat, am plecat la Delegatie si mi-am depus demisia", a spus Oprescu.

Fostul membru al PSD a incercat sa-si lamureasca situatia cu Mircea Geoana, presedintele partidului de atunci, dar nu a reusit. "Lui Mircea ii fugeau ochii pe langa tine", a precizat Oprescu.

Oprescu: Raman independent, cetatenii sunt stapanii mei

Despre viitoarele alegeri pentru Primarie, Oprescu nu a fost de acord cu expresia "vi se face curte asidua". "Nu-mi face nimeni curte. Am avut o relatie buna cu toti, i-am ajutat din punct de vedere profesional. Nu am avut relatii de ura sau incrancenare, cand am avut ceva de spus, am spus in fata", a declarat Sorin Oprescu.

"Victor Ponta este un tip profund"

"Am o relatie de amicitie cu Victor Ponta, eu am incredere in omul asta. Este un tip profund si mai are o calitate: intotdeauna cand l-am auzit vorbind, cand era in faza de crestere, a fost un tip corect. Victor Ponta mi se pare un castig pentru PSD", a opinat Sorin Oprescu, vorbind despre relatia sa cu presedintele Partidului Social Democrat.

Despre liderul PNL, Crin Antonescu, Oprescu spune ca "este un tip citit, are verbul la indemana, se lupta si nu are ce sa ascunda. Nu poti sa-l santajezi, sa-l storci ca pe o lamaie, asa cum e la moda acum".

"Eu sunt ingerul de pe dric"

"De un an jumate imi spun cum imi aresteaza baiatul, cum ma aresteaza pe mine. Sunt niste fraieri, ei nu inteleg ca in orice clipa pot sa deschid usa larg. Dom'le, eu sunt ingerul de pe dric, am gresit si eu, dar nu magistral", a spus Oprescu, vorbind despre presiunile politice care se fac asupra sa.

Vorbind despre oamenii din jurul sau, din Primaria Capitalei, Oprescu a spus ca "am adus cativa oameni din privat, care nu au tentatia banilor. Nu sunt multi si mai au o calitate - sunt tineri si nu m-au intrebat unde-i secretara si covorul rosu".

"Pe afisul meu nu va exista sigla USL. Va scrie clar, daca ajungem la un consens: 'Candidat independent, sprijinit de...'", a mai afirmat Oprescu, subliniind ca nu are de gand sa se inregimenteze politic, la urmatoarele alegeri pentru Bucuresti. "Staff-ul de campanie va fi al meu, strategia a mea, proiectele imbunatatite cu ceea ce propune Uniunea. De ce sa-mi fie rusine?", a explicat Oprescu viziunea sa asupra notiunii de independenta in alegeri.

Despre pretul caldurii si apei calde de la iarna, Oprescu precizat ca incearca sa ridice plafonul pentru care se asigura ajutoarele sociale pentru caldura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sorin Oprescu Traian Basescu, #oprescu candidatura alegeri, #oprescu intretinere, #oprescu ion iliescu , #primar general