Oprescu: Este important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 07:49
2953 citiri
Oprescu: Este important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare

Primarul Sorin Oprescu a participat, luni, la Viena, la Reuniunea Comitetului Executiv al Oraselor Dunarene, eveniment gazduit de municipalitatea vieneza.

In cadrul reuniunii, edilu general al Capitalei a subliniat ca "este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, cu atat mai mult cu cat acesta reprezinta un pol de dezvoltare pentru Romania, pe de o parte, dar si unul dintre cele mai importante centre economice, culturale si universitare din Europa Centrala si de Sud-Est.

Din acest motiv, Bucurestiul trebuie sa joace un rol central in atingerea obiectivelor de cooperare regionala ale Uniunii Europene. Trebuie sa actionam rapid pentru a pune in adevarata sa valoare intreaga capacitate stiintifica, universitara, financiara, culturala a Bucurestiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Edilul sef a precizat ca municipalitatea bucuresteana isi doreste si este in masura sa finalizeze proiecte deja incepute, dar si demareze unele noi, care sa genereze atat crearea de locuri de munca, cat si dezvoltarea turismului.

La finalul evenimentului, Oprescu a propus ca urmatoarea Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene sa aiba loc la Bucuresti, in octombrie 2013.

Oprescu, in cautare de bani

Tot luni, primarul Capitalei s-a intalnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, si cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International.

In cadrul celor doua intalniri, Sorin Oprescu a tinut sa se asigure ca demersurile municipalitatii de a atrage finantari pentru unele dintre proiectele aflate in derulare, respectiv initierea unora noi, in contextul ajungerii la maturitate, in 2015, a imprumuturilor contractate de administratia anterioara, vor fi privite cu toate seriozitatea si toata deschiderea de catre doua dintre cele mai puternice banci ce actioneaza pe piata europeana.

In acest sens, edilul-sef al Capitalei a tinut sa transmita asigurarile administratiei pe care o conduce ca, imediat ce municipalitatea isi va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finantare, aceasta va fi pusa la dispozitia tuturor celor intersati, procesul de selectie urmand a fi realizat in mod transparent si pe baza unui dialog competitiv.

Cele doua intalniri vin pe fondul aprobarii de catre Consiliului General al Municipiului Bucuresti a initiativei primarului general de a contracta o finantare de 800 milioane de euro.

De asemenea, in cadrul intrevederii dintre reprezentantii Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale de la Bucuresti si cei ai Uniunii Spitalelor din Viena, s-a convenit incheierea unui protocol de colaborare care consta in facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea de la Bucuresti la burse de perfectionare acordate gratuit de institutia vieneza.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...