Oprescu: Familiile cu venituri sub 2.500 lei ar putea primi ajutoare pentru plata caldurii

Joi, 15 Iulie 2010, ora 19:40
3191 citiri
Oprescu: Familiile cu venituri sub 2.500 lei ar putea primi ajutoare pentru plata caldurii

Sorin Oprescu a anunat joi ca Primaria Generala analizeaza posibilitatea acordarii unor ajutoare pentru plata caldurii familiilor care au venituri sub 2.500 lei.

"Este o propunere deocamdata pe care o cantarim de 500 de ori ca sa o putem exprima o data foarte clar. (...) Cred ca un venit de peste 2.500 lei (de familie) poate sa asigure plata gigacaloriei integral. (...) Dupa zeci de scenarii in legatura cu cresterea pretului la gigacalorie am ajuns aproape de o formula care, sigur, isi are si deficientele ei. O sa introducem criteriul veniturilor in asa fel incat cei cu peste 2.500 lei sa plateasca gigacaloria la pretul integral de 300 de lei", a declarat Oprescu, la finalul prezentarii bilantului celor doi ani de mandat.

Unele contracte de inchiriere din Centrul Istoric nu sunt legale

Tot joi, edilul Capitalei a anuntat ca a inceput inventarierea contractelor de inchiriere a spatiilor din Centrul Istoric al Capitalei, pana in prezent fiind gasite intre 75-78 de spatii atribuite pe baza unor fise de calcul si nu a contractelor de inchiriere, asa cum prevede legea.

"Am inceput reanalizarea modului in care au fost atribuite spatile comerciale din Centrul Istoric si pana acum am gasit 75-78 din cele 180 atribuite pe baza unor fise de calcul, fara contracte de inchriere, unele chiar subinchiriate la randul lor", a spus Sorin Oprescu joi, cu ocazia prezentarii bilantului de activitate la doi ani de la preluarea mandatului, potrivit Mediafax.

La prezentarea bilantului pentru cel de al doilea mandat de primar general al edil al Capitalei, Centrul Istoric a fost mentionat la categoria proiectelor in desfasurare cu referinte pozitive.

Oprescu a explicat insa ca, desi refacerea strazilor va fi finalizata la sfarsitul acestui an, raman de finalizat fatadele cladirilor care apartin municipalitatii.

Oprescu: Sunt pe drum drept si nu mai merg cu 0,3 km/ora, ci cu 0,5 km/ora

Sorin Oprescu a mai declarat la prezentarea bilantului ca de cand este primar a avut si impliniri si neimpliniri. Edilul a mai spus ca acum a intrat "pe drum drept" si nu mai merge "cu 0,3 km/ora, ci cu 0,5 km/ora", sperand ca pana la sfarsitul mandatului vrea sa mearga cu 16 km/ora.

"Cetatenii Bucurestiului au dreptul la servicii de sanatate de calitate, Bucurestiul fiind alaturi de Oradea modelul dupa care s-a facut descentralizarea unitatilor spitalicesti in Romania. Cand am preluat spitalele, acesta erau subfinantate si pline de datorii si, desi in perioada de criza, Primaria Generala a asigurat plata cheltuielilor de baza astfel ca cele 18 spitale nu au in prezent datorii.

Putem afirma cu certitudine ca dupa un an si jumatate, cele 18 spitale arata altfel, in sensul bun, iar unele au devenit unitati medicale de referinta pentru Capitala", a mai spus Oprescu, arata Mediafax.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sorin Oprescu subventii caldura, #ajuta familii sarace, #subventii caldura Bucuresti , #primar general
Comentarii
Poza ramom
ramom
rank 4
Pentru sinistrati nu sunt fonduri? Dar cine este persoana din Loja Romaniei? Oprescu, te duci la vale.. aduci Mafia in politica?.