Oprescu ii acuza pe consilierii municipali ca blocheaza dezvoltarea Bucurestiului

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 13:21
2293 citiri
Oprescu ii acuza pe consilierii municipali ca blocheaza dezvoltarea Bucurestiului
Foto: adrianpop.ro

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acuzat pe consilierii generali, sambata, intr-o conferinta de presa, ca nu le mai pasa de nimic si satisfac doar interese meschine, ceea ce i-a facut sa respinga, in sedinta de vineri, trei proiecte considerate esentiale pentru dezvoltarea si modernizarea Bucurestiului.

Trei proiecte de hotarari pentru Bucuresti au fost respinse in ultima sedinta - una referitoare la depunerea candidaturii Bucurestiului la organizarea Jocurilor Olimpice, altul pentru crearea unui regulament privind publicitatea stradala si un al treilea referitor la infrumusetarea malurilor Dambovitei.

"Organizarea Olimpiadei era un proiect national care deschide posibilitatea de a reveni la un semnal de relansare economica a Bucurestiului si a tarii. Ar pozitiona Bucurestiul si (sic!) Romania in topul oraselor cu potential economic, poate coagula un proiect de unitate nationala(...)O parte din personajele politice ne refuza sansa de a ne dezvolta, doresc sa ne tin ape loc. Pentru acest popor amarat, singurele momente de bucurie sunt succesele marilor nostril sportivi", a explicat Oprescu.

Consilierii generali au respins proiectul, invocand faptul ca s-ar fi cheltuit mult prea multi bani pentru o candidatura, in conditiile in care, pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, chinezii au cheltuit peste 40 de miliarde de dolari.

"Am in continuare incredere ca acest proiect va fi unul de relansare economica, ar crea locuri de munca, ar atrage investitii in infrastructura. N-am sa renunt la idee si voi face demersurile necesare in continuare", a adaugat Oprescu.

In ce priveste publicitatea stradala din Bucuresti, Sorin Oprescu s-a declarat nemultumit ca i-a fost respins un proiect legat de regulamentul panourilor publicitare.

Oprescu a explicat ca panourile publicitare sunt periculoase pentru siguranta circulatiei, blocand campul vizual in intersectii, deoarece acopera semne de circulatie si semafoare.

Acest proiect a fost respins vineri, de consilierii, acestia argumentand ca s-ar acorda o prea mare putere Primariei Generale a Capitalei in gestionarea reclamelor.

De cealalta parte, Oprescu a sustinut ca in amanarea luarii unei decizii privind publicitatea stradala, cea mai mare vina o poarta Guvernul:

"Imi doresc sa traiesc intr-un oras curat. Din pacate, avem un oras sufocat de placi, bannere, panouri amplasate haotic, e periculos de multe ori, se acopera semne de circulatie, semafoare. Am pus in dezbatere un regulament de ordine si reglementare. Am primit insa o scrisoare de la Ministerul Dezvoltarii sa se amane, pentru ca se doreste o hotarare de guvern care sa reglementeze in toata tara. Proiectul avea multe asemanari. Am propus sa retrag acest proiect. Au trecut doua luni de atunci si nu s-a intamplat nimic. Nu-mi permit sa las orasul in mizerie pana se misca Guvernul. Consilierii n-au votat, nu vor un oras curat".

In ce priveste cel de-al treilea proiect respins de consilieri, cel privind infrumusetarea malurilor Dambovitei, Oprescu a spus ca lucrarile urmau sa fie sustinute din fonduri europene, in timp ce consilierii au sustinut ca suma prevazuta proiectului, de 23 de milioane de euro, era prea mare, nefiind precizat faptul ca vor fi folosite fonduri europene.

"Acest proiect se facea cu fonduri europene, Primaria contribuia cu o suma mica, dar si acest proiect a fost blocat. Voi face ce tine de mine pentru a dezvolta Bucurestiul. Singurii in masura sa judece sunt locuitorii orasului", a conchis Oprescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Oprescu proiecte respinse consilieri, #Oprescu olimpiada candidatura Bucuresti, #publicitate stradala Bucuresti , #primar general
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Cum nu se specifica in articol detaliile gen voturi pro/contra proiectelor primarului inclin sa cred ca primarul e nerealist. Exemplu:organizarea olimpiadei din 2020! Probabil ca domnul Oprescu nu are inca simtul ridicolului!