Oprescu ii linisteste pe bucuresteni: Durata de viata a unui caine scade in captivitate

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 16:35
2209 citiri
Oprescu ii linisteste pe bucuresteni: Durata de viata a unui caine scade in captivitate
Foto: Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a comentat, miercuri, hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) potrivit careia Legea eutanasierii este neconstitutionala, si a incercat sa-i linisteasca pe bucurestenii care vor sa scape de maidanezi.

"Cainii astia comunitari nu au ce cauta in marile orase, pe bulevarde, pe strazi sau chiar la periferii. Eu am incercat sa rezolv problema cand aveam bani in buget, dar nu au vrut consilierii. Acum nu mai sunt bani, dar va promit ca o sa ma descurc eu cumva si o s-o rezolv si p-asta.

Adunam cateii, ii ducem la adaposturi, unde or sa fie ingrijiti si hraniti. Stiti ca durata de viata a unui caine scade in captivitate... Ei bine, n-o sa mai ramanem la statutul de oras fanariot. O sa fim fara catei pe strada. Va dau cuvantul meu de onoare!", a declarat Sorin Oprescu la Antena 3.

CCR salveaza cainii vagabonzi - legea eutanasierii e neconstitutionala

Intrebat cand se va intampla asta, Oprescu si-a pierdut calmul si a rabufnit: "Toti care au dat termene in viata lor sunt niste mincinosi. E o problema de 20 de ani. Le dau dreptate bucurestenilor: nu mai cred nimic pentru ca li se tot promite ca vom scapa de cainii de pe strazi de 150 de ani".

Dupa reactia in forta, primarul general al Bucurestiului a subliniat, pe un ton ceva mai calm, ca nu e nimic costisitor cand e vorba de viata si de siguranta cetatenilor, motiv pentru care va gasi o solutie ca "sa scapam Romania de catei".

Nu in ultimul rand, Sorin Oprescu a adaugat ca adapostul pentru catei de la Fundulea, care va avea o capacitate de aproximativ 10.000 - 15.000 de locuri, va fi terminat anul acesta, "ca doar e an electoral": "Anul asta, anul asta. Altfel, or sa sara pe mine, ca e an electoral!".

Aparatorii cainilor vagabonzi protesteaza, din nou, in Bucuresti

Amintim ca, miercuri, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca Legea eutanasierii cainilor maidanezi este neconstitutionala. Judecatorii sustin ca eutanasierea trebuie facuta pe baza unor reguli stricte, si nu prin referendum sau sondaj. Mai mult, spun ei, eutanasierea trebuie sa tina cont de aspecte medicale, astfel incat sa poata fi "iertati" doar maidanezii care sufera de anumite boli ce nu pot fi tratate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Sorin Oprescu caini maidanezi, #Legea eutanasierii maidanezilor, #caini vagabonzi adaposturi , #primar general