Oprescu il linisteste pe Basescu: nu vrea la Cotroceni! (Galerie Foto)

Duminica, 28 Septembrie 2008, ora 12:52
2557 citiri
Oprescu il linisteste pe Basescu: nu vrea la Cotroceni! (Galerie Foto)
foto: Ziare.com

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata seara ca are de gand sa mai stea inca trei mandate la Primaria Generala si nu se duce la Cotroceni.

Edilul a tinut un discurs in cadrul unui congres International despre Incalzirea globala, organizat de asociatia studenteasca Amicus, care a avut loc in campusul teologic Cernica, langa Bucuresti.

"Voi sprijini activ toate actiunile de ecologizare ale Capitalei pentru ca am de gand sa mai stau inca trei mandate. Cu aceasta ocazie il linistesc si pe presedinte si ii transmit ca nu ma duc la Cotroceni", a fost declaratia doctorului Oprescu. Aceasta afirmatie vine in urma unui sondaj efectuat saptamana trecuta care il plasa pe locul al doilea in preferintele romanilor, dupa Traian Basescu.

Primarul Capitalei a fost invitatul de onoare al congresului international "Warming Up" unde au participat studenti din intreaga lume.

Sorin Oprescu a fost impresionat de felul cum arata Campusul studentesc de la Cernica si a spus ca isi doreste ca toate campusurile din Bucuresti sa arate la fel.

"Am fost impresionat de ceea ce am vazut aici pentru ca consilierii generali nu ma mai surprind de multa vreme". In contextul incalzirii globale edilul Capitalei a reiterat ideea ca el crede foarte mult in actiunea generala de protejare a mediului inconjurator si el crede ca trebuie sa lasam ceva si celorlalti care vin dupa noi, sa nu fim egoisti.

"Trebuie sa facem ceva ca sa ramanem cu multumirea suflteasca ca am facut ceva pentru generatiile viitoare si nu am stat cu mainile in san". Oprescu a mai declarat ca isi doreste ca in viitorul apropiat, Bucurestiul sa fie primul pe lista oraselor verzi ale Europei.

"Caut un echilibru intre tinerete si batranete. Este un proverb care spune asa: Daca tineretea ar stii si batranetea ar putea, toate lucrurile vor sta in echilibru, a mai precizat el.

Intrebat de organizatori ce ar putea face pentru comunitate atunci cand este vorba despre o viata mai buna si mai "verde", Oprescu a declarat: cheia principala o reprezinta voluntariatul.

"Eu cred ca voluntariatul, sau munca patriotica cum era pe vremea mea, este foarte important pentru comunitate. Am inceput sa dezvolt astfel de platforme de voluntariat pentru Bucuresti. Peste 400.000 de persoane din Capitala sunt singure si au nevoie de asistenta sociala", a mai adaugat Oprescu.

Membrii organizatiei studentesti Amicus l-au asigurat pe edil ca atunci cand vor avea nevoie de ajutorul lor in actiuni de voluntariat, sa nu ezite sa le solicite serviciile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sorin Oprescu, #congres, #incalzire globala, #Amicus, #mandat , #primar general