Oprescu, jignit de Radu Stroe: A fost dezinformat, m-a sunat sa-si ceara scuze

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 19:08
3652 citiri
Oprescu, jignit de Radu Stroe: A fost dezinformat, m-a sunat sa-si ceara scuze
Foto: Romania Tv

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a aratat deranjat de declaratiile ministrului de Interne Radu Stroe legate de situatia materialelor antiderapante din Bucuresti.

"Ma refer la declaratia ministrului de Interne, Radu Stroe, potrivit careia nu exista stocuri de materiale antiderapante. Ii rog pe cetateni sa aiba incredere in administratia orasului. Nu vreau sa ii dezamagim si nu o sa fiu de acord cu asa ceva. Sunt injurii aduse administratiei. Insa dumnealui si-a cerut scuze prin telefon, cred ca a fost dezinformat", a precizat Sorin Oprescu, sambata, la o conferinta de presa.

"Inca de la declansarea deszapezirii, m-am asigurat ca exista stocurile de material antiderapant, am verifciat personal impreuna cu vicepremiarii bazele respective. Conform inspectiei, exista 14.990 de tone de sare disponibile, 2.400 de clorura de calciu solida, 920 tone de clorura de calciu lichida si 200 de tone de nisip. Noi nu deszapezim cu nisip prea mult, pentru ca infunda canalele", a explicat Oprescu.

In plus, el a spus ca in Bucuresti se circula normal, insa in conditii de iarna, si ca arterele cu circulatia ingreunata sunt in numar de 28.

Romania sub zapada: Drumuri inchise, localitati fara curent LIVE

La inceputul sedintei Comandamentului de iarna de sambata, Radu Stroe a afirmat ca in Capitala sunt stocuri minime de material antiderapant si a cerut rezolvarea problemei.

"Stiu ca stam rau cu stocurile, asta pentru a nu spune ca avem stoc zero. Prin urmare, luati masuri. Nu stim cat de mult va ninge in Bucuresti, dar vantul va fi puternic, asa ca va rog sa va pregatiti stocurile necesare sub toate formele: nisip, sare. Sper ca nu mai e situatia de acum doua zile, cand aparea stoc zero", a spus Radu Stroe.

Prefectul municipiului Bucuresti, Georgeta Gavrila, l-a contrazis pe ministru.

"Este o informatie gresita. Politia Rutiera a verificat, Primaria Generala, la fel, ne-a transmis stocurile si la acest moment, si acum doua zile, aveau 23.000 de tone de material antiderapant. Am trimis informatia la minister", l-a contrazis prefectul.

Ministrul de Interne a continuat totusi sa sustina ca informatiile pe care le-a primit de la Politia Rutiera arata ca Bucurestiul nu are sare in stoc. "Politia Rutiera spune ca nu aveti sare. E adevarat ca aveti clorura, dar n-aveti sare", a insistat Stroe.

Ulterior, ministrul a rectificat declaratia si a spus ca se referea la stocurile de nisip.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Oprescu atac Stroe, #Oprescu raspuns Stroe, #Oprescu matierla antiderapante Bucuresti , #primar general