Oprescu l-a demis pe consilierul Adrian Thiess

Vineri, 29 Mai 2009, ora 15:09
3828 citiri
Oprescu l-a demis pe consilierul Adrian Thiess
Foto: Gardianul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a eliberat din functie pe consilierul personal Adrian Thiess, care spune ca nu a fost instiintat oficial in acest sens si ca, in ultimele sapte zile, a incercat in zadar sa stea de vorba cu edilul-sef.

"Asa cum se intampla cu orice in Romania, totul functioneaza pe baza de zvonuri. Am auzit, pe surse, ca as fi fost demis, insa nu am fost instiintat oficial. De o saptamana incerc sa vorbesc cu primarul Sorin Oprescu, insa acesta este de negasit. Nu voi avea nicio reactie pana nu voi primi instiintarea oficiala", a declarat Adrian Thiess.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, decizia de eliberare din functie a lui Thiess a fost semnata de Oprescu pe 21 mai.

"In decizie nu sunt expuse motivele renuntarii la colaborarea cu Adrian Thiess, deoarece acesta nu era functionar public, ci consilier personal. In conformitate cu legea, personalul din cabinetul demnitarului este numit sau eliberat din functie numai la propunerea demnitarului in subordinea caruia lucreaza", au explicat reprezentantii municipalitatii, care afirma ca Thiess a fost instiintat in privinta eliberarii din functie.

Pe 30 aprilie, surse din cadrul municipalitatii anuntau ca Adrian Thiess, principalul consilier personal a lui Sorin Oprescu si considerat eminenta cenusie a strategiei electorale a actualului primar general, ar urma sa isi anunte demisia, pe 5 mai, si sa faca precizari cu privire la aceasta decizie.

Pe 5 mai, insa, intr-o conferinta de presa, Thiess i-a recomandat primarului general sa renunte la serviciile directorului Administratiei Strazilor, Alina Roman, si ale consilierilor de presa Nadina Nedelea si Marie-Jean Ion.

"Activitatea directorului de la Administratia Strazilor a fost una defectuoasa, in timp ce consilierii de presa au scurtcircuitat comunicarea in primarie", a spus Thiess.

In replica, tot pe 5 mai, Sorin Oprescu, i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Thiess, acuzandu-l de "vanitati neostoite si orgolii neimplinite". Oprescu a mai spus despre Thiess ca acuzatiile aduse de acesta colegilor de echipa simbolizeaza "impotenta sociala, mercantilismul si defrenarea unor nereusite de viata".

"Daca cineva si-a inchipuit ca o sa conduc Primaria Generala prin intermediul consilierilor, s-a inselat", a adaugat primarul general.

Eliberarea din functie a lui Thiess mareste la patru, dintr-un total de sapte, numarul consilierilor personali care nu mai lucreaza cu Sorin Oprescu. Prima demisie s-a produs pe 21 ianuarie, cand Rosemarie Olanescu a plecat de langa edilul-sef acuzand lipsa de colaborare cu acesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Oprescu, #concediere consilier, #consilier Adrian Thiess , #primar general