Oprescu, lui Negoita: In Centrul Vechi face curat Prigoana, ce s-o mai frecam atata? (Video)

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 16:28
2124 citiri
Oprescu, lui Negoita: In Centrul Vechi face curat Prigoana, ce s-o mai frecam atata? (Video)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus miercuri jurnalistilor, raspunzand unor acuze pe care i le-a adus primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ca in Centrul Vechi curatenia este facuta de firmele lui Silviu Prigoana, el adaugand: "Ce s-o mai frecam atata?".

Solicitat sa comenteze acuzele aduse de primarul Sectorului 3, Robert Negoita, care spunea ca in Centrul Vechi nu se face curatenie bine, Oprescu a raspuns: "Si eu am monitorizarea actului de curatenie. Sa le arat eu ce e in sectoare intai si dupa aceea sa-mi povesteasca mie ca nu se face. Acolo dansul are responsabilitatea de a monitoriza si el curatenia, ca se face cu firmele de la Sectorul 3. Prigoana face acolo curat, ce s-o mai frecam atata?"

Oprescu a aratat ca a prezentat in Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, referitor la Legea salubrizarii, punctul sau de vedere legat de dezvoltarea unitara a orasului.

"De fapt, problema de fond este urmatoarea: aceea de a se dori sa se transforme unitatile, subdivizunile Bucurestiului in unitati administrativ-teritoriale. In conditiile astea nu vad care sa mai fie rolul Primariei Generale. Dar in conditiile astea dispare si monitorizarea si controlul dezvoltarii orasului. Este un inceput, vreau sa spun, asta nu o stabileste decat Legea administrratiei, ceea ce ma indoiesc ca logica ar putea sa duca...", a spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, cheltuielile pentru curatenie sunt foarte mari, ajungand, in medie, la suma de 22,5 milioane de euro pe an pentru fiecare sector.

"S-a ajuns totusi la costuri serioase, aproape o medie de 22,5 milioane de Euro pe an de sector si stiu lucrul asta si am si certitudinea ca asa se intampla, pentru ca noi platim la Sectorul 5. Ori vorbim de dezvoltare echilibrata, ori de povesti... Eu am prezentat situatia unui oras care doreste sa se dezvolte unitar si povara financiara pentru cetatenii lui sa fie aceeasi, nu diferentiata", a mai spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoita, Rares Manescu si Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, unde se discuta Legea salubrizarii.

Legea salubrizarii este una care suscita un deosebit interes, avand in vedere pozitiile divergente exprimate in acest sens de municipalitatea generala si de cea de sectoare pe tema recentralizarii serviciilor de salubrizare.

Astfel, in debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a precizat ca pozitia tuturor primarilor de sectoare este una clara, potrivit careia sarviciile de salubritate trebuie sa raman in continuare la sectoare.

"Punctul nostru de vedere este ca Salubritatea trebuie sa ramana la sectoare, unde se afla si azi si functioneaza bine. Salubritatea a fost transmisa de la Primaria Generala la Sectoare acum 10 ani, se afla la sectoare. Salubritatea e un punct castigat si se face curatenie in Bucuresti. Cu totii am clamat la alegeri descentralizarea. Sa iei salubrizarea de la sectoare, sa o duci la Primaria Generala e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizarii", a spus Negoita.

Citeste si:
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
USR a acuzat că parlamentarii coaliţiei PSD-PNL-UDMR, alături de minorităţi, au votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de...
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Fostul ministru al Sănătății și lider al USR București, Vlad Voiculescu, a transmis într-un mesaj intern pentru filiala din Capitală că nu are de gând să îl urmeze pe Dacian Cioloș...