Oprescu nu se opune unui referendum pentru desfiintarea sectoarelor

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:40
1438 citiri
Oprescu nu se opune unui referendum pentru desfiintarea sectoarelor
Foto: Adevarul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, ca un referendum pentru mentinerea sau desfiintarea sectoarelor ar fi util si ca el crede intr-un "Bucuresti compact".

"Trebuie sa fie un singur buget, nu sapte", a mai Oprescu, referindu-se la faptul ca sectoarele Capitalei, sase la numar, au fiecare cate un buget, iar municipalitatea bucuresteana, un altul.

Edilul-sef al Capitalei a mai spus ca nu se opune alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin.

Opreascu vrea, in schimb, o mai buna reglementare a relatiilor dintre primarul general si Consiliul General al Municipiului Bucuresti. "De multe ori, legislativul (CGMB - n.r.) intra cu picioarele in executiv (primarul general - n.r.)", a spus el.

Chiliman ii cere lui Oprescu referendum pentru desfiintarea primariilor de sector

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut, marti, primarului general Sorin Oprescu sa initieze, in termen de o saptamana, un referendum in Bucuresti pe tema desfiintarii primariilor de sector, idee cuprinsa intr-un proiect al PD-L si solicita PSD sa iasa din complicitatea cu Elena Udrea.

"In temeiul articolului 83, alineatul 1 din Legea administratiei publice locale si articolului 13, alineatul 1 din Legea referendumului, ii cer public primarului general Sorin Oprescu sa initieze in termen de o saptamana un referendum local pe tema desfiintarii sectoarelor Capitalei. Asupra problemelor orasului lor trebuie sa se pronunte bucurestenii si nu Elena Udrea cu clica ei", a anuntat Chiliman, precizand ca ii va inainta oficial aceasta cerere primarului general miercuri.

Chiliman a avertizat ca, daca primarul general va refuza sa raspunda intr-o saptamana solicitarii sale, va strange, impreuna cu bucurestenii, numarul necesar de semnaturi pentru declansarea referendumului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#primar general Sorin Oprescu, #referendum desfiintare sectoare , #primar general