Oprescu promite traversarea Capitalei de la nord la sud in 15 minute

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 23:09
3411 citiri
Oprescu promite traversarea Capitalei de la nord la sud in 15 minute

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca dupa finalizarea diametralei rutiere nord-sud, Bucurestiul va putea fi traversat de soferi in cel mult un sfert de ora.

Diametrala va face legatura intre Piata Victoriei si Piata George Cosbuc, cu traversare subterana a dealului Parlamentului.

"Prima etapa a inceput cu amenajarea Berzei, de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, unde linia de tramvai si strada vor fi terminate in acest an. Este un bulevard cu cate trei benzi pe sens, cu doua linii de tramvai. Urmeaza segmentul din Berzei, de la Calea Grivitei pana la Vulcanescu.

In zona intersectiei Berzei cu Vulcanescu, se creeaza o strada noua - este strada Garii de Nord, care iese direct in Dinicu Golescu, in fata Ministerului Transporturilor. In acest fel, castigam si viteza in circulatia autovehiculelor, care vor putea merge cu 20-30 de kilometri la ora, putand fi parcursa distanta nord-sud, adica aproximativ 12,5 kilometri, in maximum 15 minute", a explicat edilul-sef.

Oprescu a facut referire si la demolarile incepute de municipalitate in zona Buzesti, pentru a face loc viitorului bulevard Uranus, parte a diametralei.

"In legatura cu demolarile din aceste zile, as vrea sa intelegeti ca acolo erau case vechi, prabusite, sau doar schelete de case ramase in picioare. (...) Raman, deocamdata, cateva case, care sunt monumente istorice, declasate din categoria aceasta prin ordinul ministrului (Culturii - n.r.), dar exista o perioada de cateva zile, conform legii, pana cand ordinul va fi reconfirmat de aparitia in Monitorul Oficial. Nu facem nicio ilegalitate", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a subliniat si ca proprietarii imobilelor ce trebuie demolate au fost notificati pentru a-si ridica despagubirile legate de expropriere.

"Toate sunt notificate, toate sunt platite, toate sunt expropriate. Au fost notificati si a doua oara, pentru a-si putea ridica banii. In cazul celor care nu si-au putut lua banii in timp, trebuie sa spun ca a fost si din cauza dansilor, deoarece nu au depus toate actele necesare", a mai spus edilul-sef.

Municipalitatea spera sa poata finaliza prima etapa a proiectului diametralei in martie-iunie 2011, iar etapa a doua, la inceputul lui 2012.

Primaria a inceput, joi seara, demolarea unor cladiri pe strada Buzesti, pe unde va trece bulevardul Uranus, actiunea edililor fiind intampinata cu proteste de locuitorii zonei

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: rNews