Oprescu: Referendumul poate avea loc pe 26 iunie, cu mai putine intrebari

Luni, 09 Mai 2011, ora 22:23
2037 citiri
Oprescu: Referendumul poate avea loc pe 26 iunie, cu mai putine intrebari
Foto: Daylife

Numarul de intrebari la referendumul privind Legea Capitalei va fi redus la trei sau patru fata, de cele sapte stabilite deja, iar data desfasurarii lui ar putea fi 26 iunie, si nu 19 iunie, a declarat, luni, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-sef a mai spus ca toti liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sunt de acord cu reducerea numarului de intrebari, care ar duce la scaderea costurilor referendumului de la circa 5 milioane de lei la jumatate din aceasta suma.

Forma finala a intrebarilor ar trebui sa fie definitivata marti, dupa intalnirea primarului general cu primarii de sector si apoi cu liderii grupurilor politice din CGMB. Daca se va ajunge la un consens, miercuri CGMB s-ar putea reuni pentru a vota o noua hotarare privind referendumul.

Si data organizarii acestuia ar putea fi mutata de pe 19 pe 26 iunie, pentru ca in jurul datei de 19 se desfatoara bacalaureatul, iar activitatea scolara ar putea fi perturbata, dat fiind ca sectiile de votare se organizeaza in scoli.

Presedintele PNL Bucuresti si primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a transmis, sambata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca liberalii sustin reducerea numarului de intrebari la referendumul pentru Legea Capitalei la maximum doua, fata de sapte, stabilite deja.

Ulterior, presedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca USL si-a mandatat consilierii din CGMB sa militeze pentru ca la referendumul din Capitala sa fie pusa o singura intrebare, iar cetatenii sa se pronunte daca vor sau nu desfiintarea sectoarelor.

Reprezentantii PD-L in Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-au aratat dispusi sa rediscute intrebarile referendumului din 19 iunie, dupa cum a declarat, luni, viceprimarul general al Capitalei Mircea Raicu.

"Sunt intrebari stiintifico-fantastice", a spus Oprescu, saptamana trecuta, referindu-se la continutul intrebarilor care au fost aprobate de CGMB.

Modificarea numarului de intrebari si a continutului acestora nu se va putea insa face decat printr-o hotarare a CGMB.

Referendumul vizeaza, in principal, organizarea administrativa a Capitalei. In forma deja decisa de Consiliul General, bucurestenii vor avea de raspuns la sapte intrebari: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Legea Capitalei, #referendum Bucuresti, #Sorin Oprescu Legea Capitalei , #primar general