Oprescu: S-a instaurat saracia si in Bucuresti

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 19:24
2771 citiri
Oprescu: S-a instaurat saracia si in Bucuresti

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit, miercuri seara, despre necesitatea unui program social in Bucuresti, orasul in care numarul de persoane care au saracit a crescut dramatic in ultimii ani.

"Indiferent ce s-ar spune, chiar daca in Bucuresti viata e mai putin grea decat in alte parti, sunt oameni care au nevoie de aceste lucruri. (...)Daca as avea o dimensiune financiara si bani pentru lucrurile astea, as putea sa le fac mai repede si pentru un numar mai mare. S-a instaurat saracia si in Bucuresti, asa cum s-a instaurat si in celelate regiuni.

Daca la inceput, in 2009, erau 7.500 de oameni la cantinele sociale, acum s-a ajuns la 33.000. Nu va inchipuiti ca oamenii vin doar sa priveasca la cantina sociala", a declarat Oprescu, la Realitatea Tv.

Intrebat de unde provin banii pentru aceste ajutoare, Oprescu sustine ca apeleaza la sponsorizari, care vin, in general, de la marile lanturi comerciale, iar participarea primariei se ridica la 700.000 de euro.

"Majoritatea programelor se bazeaaza pe sponsorizari si oameni care vor sa ajute", a punctat el, adaugand ca, pe langa cantinele sociale, primaria mai are si alte programe pentru cei saraci.

"Facem un set minim de analize, mamele care nasc in materinati primesc ce le trebuie pentru copii pentru o luna, spalatoriile sociale sunt in numar de 3, avem un acces mai mare la cantinele sociale. La asta se adauga ajutoarele trimise de UE, programul desfasurat cu primariile de sector. Am promis 13 crese, am terminat 4. Este macar un inceput", a completat edilul Capitalei.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...