Ziare.com

Oprescu si-a luat Parcul Izvor inapoi de la Vanghelie. Definitiv

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 15:55

   

Oprescu si-a luat Parcul Izvor inapoi de la Vanghelie. Definitiv
Tribunalul Bucuresti a anulat, prinr-o decizie definitiva, o hotarare a CGMB prin care Parcul Izvor trecea de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) in administrarea Sectorului 5, pe rolul instantelor fiind procese similare privind parcurile Crangasi si Coltea.

In 2009, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a luat mai multe hotarari prin care parcurile Crangasi, Izvor si Coltea (din zona Universitate) treceau in administrarea sectoarelor pe raza carora se afla.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sugera atunci ca trecerea acestor parcuri la sectoare are legatura cu interese imobiliare, in sensul ca ar putea aparea oricand constructii precum cele din parcul Herastrau. Edilul-sef a precizat ca in Parcul Izvor au fost retrocedate 245 de parcele de pamant si ca exista alte zeci de notificari ale fostilor proprietari, pentru a-si primi inapoi terenurile.

Parcul Izvor are 170.000 de metri patrati, din care 28.902 metri patrati de alei si 141.098 metri patrati de gazon. La 4 august 2005, tot CGMB trecuse acest parc de la Sectorul 5 la ALPAB.

Parcul Crangasi a fost trecut de CGMB din administrarea ALPAB in cea a Consiliului Local al Sectorului 6. Parcul are o suprafata totala de 78.928 metri patrati, din care 78.503 metri patrati gazon si 393 metri patrati de arbusti si arbori. La 16 iunie 2005, parcul Crangasi fusese trecut din administrarea Sectorului 6 la ALPAB.

Parcul Coltea are 2.552 de metri patrati si se afla intre sediul Ministerului Agriculturii si Spitalul Coltea.
Sursa: rNews

Articol citit de 2347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oprescu si-a luat Parcul Izvor inapoi de la Vanghelie. Definitiv.

E definitiv doar pină cind interesele CGMB vor spune altfel. Că asa-i la noi - alesii sint mai presus de lege.

 

Mai bine asa!

E mult mai bine ca Parcul Izvor sa fie la Oprescu si ALPAB!Slava Domnului ca Vanghelie nu a apucat sa "retrocedeze" bucati din aceasta zona.

 

N-ati citit prea atent

Ia vedeti ce scrie in articol:
"Edilul-sef a precizat ca in Parcul Izvor au fost retrocedate 245 de parcele de pamant"

Vanghelie nu merita

sa se ocupe de un asemenea parc!Goagal nu e in stare sa-si curete sectorul,cu atat mai putin sa aiba grija de aceasta zona centrala a Bucurestiului!Ar trebui sa-i multumeasca lui Oprescu pentru acest lucru!

 

PE CAND OPRESCU O SA IA SI PARCUL IOR (CUZA)DE LA NEGOITA?

Asa as fi convinsa ca nu joaca pe aceeasi parte cu el.

 

nu as sustine

Eu in locul USL-ui nu as sustine pe Oprescu la primaria capitalei!

 

Urmeaza Crangasi si Coltea!

Dupa Izvor,urmeaza Crangasi si Coltea,ceea ce este de bine pentru aceste zone din Bucuresti.Oprescu a procedat corect:a recuperat,pentru municipalitate un parc central,care nu avea ce cauta in administrarea lui Goagal!

 

Buna miscare!

Buna miscare aceasta!Parcul Izvor este pe traseul viitorului Bulevard Uranus,un proiect al Primariei Generale.Doar nu va sta Oprescu cu mana intinsa la Vanghelie,pentru parcul Izvor!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor