Ziare.com

Oprescu, somat sa permita accesul cetatenilor la sedintele Consiliului General

Marti, 28 August 2012, ora 16:12

   

Oprescu, somat sa permita accesul cetatenilor la sedintele Consiliului General
Mai multe ONG-uri solicita printr-o scrisoare deschisa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si consilierilor municipali sa permita accesul direct al publicului la sedintele CGMB, spunand ca solutia care a fost adoptata "este jignitoare si ii va instraina pe cetateni de alesii locali".

Semnatarii scrisorii considera ca amenajarea unei sali special dedicate pentru vizionarea sedintelor de consiliu este o masura ce nu respecta spiritul Legii si principiile democratiei participative.

"Mai mult, separarea cetatenilor de alesii locali va avea un impact major asupra comunicarii directe intre cetateni si alesii locali, sedinta de consiliu fiind una dintre putinele posibilitati de participare a cetatenilor la luarea deciziilor cu privire la administrarea orasului", spun semnatarii scrisorii.

Acestia mai afirma despre solutia adoptata de Primaria Capitalei, prin care sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) pot fi urmarite de public dintr-o sala de la un alt etaj prin intermediul unei camere web si a unor ecrane, ca "a asista la o transmisie nu poate, in niciun caz, inlocui contactul direct si nemijlocit dintre cetateni si alesii lor".

Semnatarii scrisorii reamintesc faptul ca, in conformitate cu legea 215 din 2001 a administratiei publice locale, "sedintele consiliului local sunt publice". "Democratia participativa presupune, deci, ca publicul trebuie sa se regaseasca in aceeasi sala cu alesii sai locali", spun reprezentantii ONG-urilor.

ONG-urile ii solicita lui Oprescu si consilierilor generali sa dispuna accesul neingradit si participarea tuturor persoanelor interesate in sala in care au loc sedintele CGMB.

"In cazul in care sala in care se desfasoara sedintele CGMB este neincapatoare, PMB trebuie sa asigure o sala de sedinte suficient de incapatoare pentru toti cei indreptatiti sa participe la sedinte. Solutia identificata de Primaria Generala, prin amenajarea unui spatiu special destinat cetatenilor, separat de alesii locali, este jignitoare si va genera o instrainare si mai mare intre alesi locali si cetateni", spun semnatarii scrisorii.

Scrisoarea este semnata de reprezentantii a 28 de organizatii non-guvernamentale.

Sursa: rNews

Articol citit de 1492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu zau!

Aici se simte mana lui Nicusor Dan!Nu s-a resemnat cu gandul ca nu e consilier;poate ca Sorin Oprescu si consilierii ar trebui sa tina sedintele pe Arena Nationala!:)))

 

Legea asta are si ea o erata de care ar trebui sa tina seama

...aceste ONG-uri.

 

Interesant!

Si de ce ma rog aceste ONG-uri nu au fost la fel de vocale inainte de iunie 2012 cand Sorin Oprescu a fost, patru ani de zile ,asemeni fotbalistilor de la Rapid,adica singur impotriva tuturor?Cam portocalie treaba!

Interes interplanetar

pentru sedintele consiliului bucurestean,cum ar spune Sorin Oprescu!Pai daca nu aducem CNN,NBC si inca vreo cinci televiziuni de respiratie mondiala,nu am facut nimic!Sunt ONG-isti care efectiv nu stiu ce sa mai inventeze pentru a-si justifica existenta!

aberatie marca Nicusor Dan

Daca e publica inseamna ca poti sa vezi ce se intampla, ce se discuta si cum se voteaza.
Nu trebuie sa fi in sala sa urli sa tipi si sa dai cu huo pentru ca tu crezi ca asta inseamna democratie si sedinta publica.

 

@camarila

Locul celor care au impresia ca prezenta/participarea la o sedinta publica implica doar urlete, tipete, si dat cu huo este in acvariul pregatit de oprescu.

exista solutii

Nicusor Dan ar fi fost un primar incomparabil mai bun decat "mistocarul Oprescu", primar ce minte precum si restul USL-ului!
Solutii exista, chiar ff.ieftine - ex. camere cu circuit inchis !
Bucurestiul a ajuns un DEZASTRU !

Unii

chiar nu gandesc inainte de a deschide gura:pai sunt peste 50 de consilieri generali si Sorin Oprescu,reprezentantii presei si oamenii din aparatul municipalitatii intr-o sala.Unde sa mai incapa si acesti ong-isti?E doar o sala de sedinte,nu este vreo arena de hochei din America!

In sali amenajate in acest scop.

Nu comanzi bugete de miliarde de euro din baie. Neadecvarea nu e o scuza. Pe la case mai mari, astfel de sedinte au loc in adevarate amfiteatre/auditorii.

Somat?

Vai ce noroc are Sorin Oprescu!A primit doar o somatie!Imi inchipui ce "sperietura" a tras Sorin Oprescu!:)))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor