Oprescu surprinde din nou: Acvariu urias de 30 de milioane de euro

Joi, 07 August 2014, ora 20:20
5995 citiri
Oprescu surprinde din nou: Acvariu urias de 30 de milioane de euro

Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca un acvariu urias cu tuneluri pentru observarea vietii marine in Parcul Vacaresti. Complexul Muzeal al Biodiversitatii Acvatice, sau, mai scurt, Aquadom-ul, va mai avea spatii pentru cursuri si ateliere si va costa aproximativ 30 de milioane de euro.

Proiectul este inclus in strategia de investitii a Primariei Capitalei pana in anul 2020, la acesta participand si nepotul cunoscutului cercetator al vietii subacvatice Jacques Cousteau, scrie b365.ro.

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) sustin ca Philippe Cousteau va realiza studiul de fezabilitate gratuit, costul total al lucrarilor fiind evaluat la 30 de milioane de euro.

Pe langa acvariul urias si tunelurile de observare a pestilor, Aquadom-ul va mai avea habitate recreate pentru mamiferele din zona arctica, precum si spatii pentru diverse evenimente si spectacole.

Oprescu: Autostrada suspendata va avea cel putin doua tuneluri subterane. Este mai ieftin

"Vrem sa il construim in Parcul Vacaresti. Am luat legatura cu Philippe Cousteau, nepotul si urmasul in ale cercetarii al lui Jacques Cousteau si el a spus ca ne va ajuta. Ajutor inseamna sa ne faca un studiu de fezabilitate gratis.

Cousteau-tatal a fost un iubitor mare de delta romaneasca. Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animamele deasupra lor. E ca si cum vor fi in ocean", a precizat Bogdan Hreapca, director general al Directiei de Investitii a Primariei Capitalei.

Reprezentantii municipalitatii spera ca proiectul sa fie finantat prin fonduri europene. "Incercam cat mai mult sa intram pe fonduri europene. Acesta este un proiect de fonduri europene fara discutie, pentru ca va avea acea componenta stiintifica care va trata ceea ce se intampla cu Delta Vacaresti", a adaugat Hreapca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#acvariu urias Bucuresti, #acvariu urias Delta Vacaresti, #acvariu Bucuresti Oprescu , #primar general