Oprescu: Violenta domestica este un fenomen pe care nu-l putem anihila cu usurinta

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 21:29
1919 citiri
Oprescu: Violenta domestica este un fenomen pe care nu-l putem anihila cu usurinta

Violenta domestica este un fenomen care nu poate fi anihilat cu usurinta, motiv pentru care municipalitatea trebuie sa depuna toate eforturile pentru a le ajuta pe femeile agresate si pe copiii lor, a declarat, duminica, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Violenta domestica este un fenomen pe care nu-l putem anihila cu usurinta. Tine si de cultura care, de multe ori, fie nu exista, fie este alterata in cele mai multe cazuri, asa cum o demonstreaza studiile, de alcool", a spus Oprescu, dupa o vizita efectuata la un centru de asistenta pentru mame si copii, victime ale violentei in familie.

Centrul de asistenta pentru mame si copii, deschis duminica, are o capacitate de 18 locuri, pune la dispozitia victimelor violentei in familie servicii de consiliere psihologica, juridica si de asistenta sociala si ofera, de asemenea, servicii de masa si cazare pentru o perioada de la 72 de ore pana la 30 de zile.

Oprescu a explicat ca, pe langa acest centru, Primaria Capitalei ofera servicii similare atat in doua apartamente de urgenta, cat si intr-un alt spatiu aflat in apropierea Bucurestiului.

"In afara acestui centru, Primaria dispune de inca doua apartamanete protejate si alte 30 de locuri intr-o casa pusa la dispozitie de Asociatia Adra, unde victimele pot locui pana la 180 de zile", a adaugat Sorin Oprescu.

La randul sau, directorul Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Cosmina Simiean, a explicat ca, victimele violentei domestice, odata ajunse in centru, vor primi gratuit, pe langa consilierea psihologica, si consultanta juridica pentru initierea demersurilor in vederea instituirii ordinului de protectie.

"Din pacate, numarul solicitarilor de ajutor este, in Capitala, destul de mic pentru ca femeile nu-si cunosc drepturile, nu au informatii despre legislatia care le poate proteja si nici nu sunt la curent cu serviciile pe care municipalitatea le ofera. De aceea, pe langa numarul de telefon al DGASMB( 0213142315) unde pot fi sesizate cazurile de violenta, punem la dispozitie un numar de telefon gratuit, 0800821218, unde aceste femei pot obtine informatiile de care au nevoie", a spus Cosmina Simiean.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Oprescu violenta femei, #centru violente femei Bucuresti , #primar general