Oprescu vrea ca "politia animalelor si a parcurilor sa isi faca datoria"

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 12:10
2130 citiri
Oprescu vrea ca "politia animalelor si a parcurilor sa isi faca datoria"

Se doreste diversificarea actiunilor politiei comunitare, una dintre directiile vizate fiind politia animalelor si politia parcurilor, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste siguranta in scoli, primarul a specificat ca se doreste supravegherea permanenta a unitatilor de invatamant.

Primarul general a particpat miercuri la o intalnire cu reprezentanti ai politiei Capitalei si ai Jandarmeriei la sediul Primariei, in cadrul careia "au fost trecute in revista elementele de interventie care pot fi puse in aplicare" pentru preventia actelor antisociale, in special in jurul scolilor.

"Nu tinem conferinte doar pentru ca asa e la moda acum, substratul este de a revedea planurile de actiune care pot fi puse in aplicare. Exista destul de multe scoli din Bucuresti care sunt monitorizate, ne raportam si la zonele dimprejur atunci cand strada poate constitui un pericol pentru elevii care vin si pleaca", a declarat primarul.

"Persoanele neautorizate nu trebuie sa mai aibe posibilitatea sa-si manifeste tendintele belicoase atunci cand intra intempestiv peste elevii de la ore", a adaugat Oprescu.

Primarul general a adaugat ca este necesara "o colaborare mai atenta cu directorii institutuilor de invatamant" si ca a inregistrat cererile exprimate de sefii de sector ai Politiei in legatura cu problemele care le ingreuneaza activitatea. Oprescu a adaugat ca si doamna ministru Ecaterina Andronescu si-a exprimat dorinat sa participe la aceasta sedinta.

Oprescu a adaugat faptul ca nivelul de infractionalitate a scazut la nivelul municipiului insa "exista varfuri de risc intr-o serie intreaga de sectoare".

"Ma intereseaza ca politia comunitara sa isi duca sarcina la bun sfarsit, printr-o diversificare a actiunilor Politiei Capitale. Diversificare inseamna politia nimalelor si politia parcurilor, in multe zone conlucreaza politia cu jandarmeria. Dorim sa prevenim decat sa tratam cazurile de infractionalitate", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul a adaugat ca s-a discutat si despre accesarea fondurilor europene si ca se doreste monitorizarea video a scolilor.

Intalnirea reprezentantilor Politiei cu primarul general a fost organizata pentru discutii pe tema sigurantei in scoli, in conditiile in care un elev a fost taiat cu o sabie la un grup scolar din Capitala in urma unui conflict cu o persoana din afara institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr, într-o intersecție din Sectorul 2. Victima îi datora bani unuia dintre agresori
Trei bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr, într-o intersecție din Sectorul 2. Victima îi datora bani unuia dintre agresori
Poliția Capitalei a anunțat că trei bărbaţi cu vârste între 31 şi 43 de ani au fost reţinuţi după ce au fost observaţi de doi poliţişti aflaţi în timpul liber când îl băteau pe...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Oprescu, #Politia Animalelor, #datorie , #primar general