Parcul Natural Vacaresti - Primaria Capitalei va aviza aria protejata saptamana viitoare

Sambata, 23 Mai 2015, ora 16:26
3470 citiri
Parcul Natural Vacaresti - Primaria Capitalei va aviza aria protejata saptamana viitoare
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Proiectul de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, saptamana viitoare, pe 28 mai, a anuntat, sambata, primarul general Sorin Oprescu, care a participat la o actiune de curatenie a zonei.

Actiunea a fost organizata de Let's Do It Romania si Asociatia Parcul Natural Vacaresti, cu prilejul Zilei Europene a Parcurilor, din data de 24 mai. La eveniment au participat peste 400 de voluntari.

Sa curatam Delta Vacaresti: Veniti sambata in oaza de salbaticie a Capitalei!

"Multumesc bucurestenilor, voluntarilor, care iata isi dau mana pentru sustinerea acestui proiect. Actiunea de ecologizare de astazi asta demonstreaza. Saptamana viitoare, pe 28 mai, Proiectul de Hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti", a declarat primarul general Sorin Oprescu, citat intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), remis sambata presei.

Potrivit comunicatului PMB, pe baza punctului de vedere solicitat de municipalitate in data de 9 aprilie 2015, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a transmis pe 21 mai 2015 - in calitate de administrator al zonei - clarificarile legate de suprafata viitorului Parc Natural Vacaresti si sustinerea studiului de fundamentare.

"In aceste conditii, in urma unei intalniri pe care primarul general, Sorin Oprescu, a avut-o in data de 21 mai cu reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti si responsabilii Directiei de Mediu din Primaria Capitalei, s-a decis ca exista documente revizuite care permit reintroducerea pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti a proiectului de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti", precizeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Parcul Natural Vacaresti Oprescu Primaria Capitalei, #Parcul Natural Vacaresti arie protejata , #primar general