PDL, atac la Oprescu: De fiecare data cand pierde in instanta, da vina pe altcineva

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 15:32
1818 citiri
PDL, atac la Oprescu: De fiecare data cand pierde in instanta, da vina pe altcineva

PDL il acuza pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ca, de fiecare data cand pierde in instanta, da vina pe altcineva.

"Primarul Sorin Oprescu si-a facut un obicei din a da vina pe altii atunci cand emite acte ilegale pe care, ulterior, instanta le anuleaza. Mai nou, desi Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca, sub semnatura lui Sorin Oprescu, un imobil de patrimoniu din Kiseleff a fost demolat ilegal, primarul Oprescu da vina pe avizele date de alte institutii. Sorin Oprescu se face insa ca uita cine a semnat autorizatia de demolare: chiar el insusi!", acuza democrat-liberalii, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii PDL amintesc ca, in urma cu aproape un an, cand instantele din tara constatau ca autorizatiile de executare lucrari pentru tronsonul Uranus - Berzei sunt ilegale, "Sorin Oprescu dadea vina pe cei care au atacat aceste acte in justitie".

"Inca o data, Sorin Oprescu se facea ca ploua, desi acele autorizatii fusesera semnate ilegal de acelasi Oprescu", precizeaza sursa citata.

De asemenea, se mai aminteste in comunicat, in 2011, cand autorizatia de constructie pentru Pasajul Mihai Bravu era suspendata de instanta pe motiv ca a fost emisa ilegal, Sorin Oprescu dadea vina pe societatea civila. Si in acest caz, autorizatia respectiva fusese semnata de Sorin Oprescu.

"PDL Bucuresti cere primarului Sorin Oprescu sa puna punct practicii de a incheia acte si proceduri pe langa lege si sa isi asume, juridic si patrimonial, esecurile unor proiecte finantate din bani publici, dar ilegale", conchide sursa citata.

Nicusor Dan: Depunem plangeri penale pentru demolarea fostului restaurant regal "Flora"

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, miercuri, ca demolarea imobilului de pe Kiseleff 39 a fost ilegala, decizia fiind definitiva si irevocabila.

"Prin decizia irevocabila pronuntata pe 8 octombrie 2012 in dosarul 22378/3/2011, Curtea de Apel Bucuresti a declarat ilegala autorizatia de desfiintare emisa pe primarul municipiului Bucuresti in 22 septembrie 2010 pentru imobilul din Soseaua Kiseleff 39".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Primaria Capitalei precizeaza ca afirmatiile conform carora "autorizatia de desfiintare fusese eliberata in baza unui aviz de desfiintare ilegal al Directiei pentru Cultura Bucuresti" sunt hazardate atat timp cat nu exista inca motivatia deciziei Curtii de Apel.

"Autorizatia a fost emisa in baza avizului Directiei pentru Cultura si Patrimoniului National a Municipiului Bucuresti nr 356/SMI/ 14.07.2010, a carui valabilitate a fost reconfirmata la solicitarea PMB prin adresa Ministerului Culturii si Patrimoniului National nr. 3545/25.10. 2010", se mai afirma in document.

D.R.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#PDL Oprescu proces instanta, #demolare cladire ilegala Oprescu , #primar general