Prima fulguiala din Capitala nu va pune probleme traficului

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 15:41
1809 citiri
Prima fulguiala din Capitala nu va pune probleme traficului
Foto: Arhiva

Prima ninsoare din Bucuresti nu il sperie pe primarul general Sorin Oprescu, care spune ca, din datele pe care le are, in Capitala va mai ninge usor in cursul zilei de sambata, dar fara a pune probleme traficului, nefiind necesara interventia utilajelor de deszapezire.

Potrivit edilului-sef, prognozele indica faptul ca bucurestenii vor avea o iarna blanda, motiv pentru care va incepe lucrari edilitare chiar din luna ianurie. Singurele probleme care ar putea surveni sunt cele legate de poleiul de pe carosabil.

Potrivit lui Oprescu, avertizarile meteorologilor indica ca la mijlocul saptamanii viitoare va fi necesara interventia utilajelor.

Conform programului de masuri pentru deszapezire si combaterea poleiului ai Primariei Capitalei, la declansarea ninsorii se va actiona imediat pe arterele cu trafic RATB si cu obiective sociale, iar finalizarea interventiei se va face in maximum patru ore de la incetarea fenomenelor meteorologice.

Planul de deszapezire porneste cu "Urgenta 1"

Potrivit programului de masuri pentru deszapezire si combaterea poleiului in iarna 2009-2010, imediat dupa declansarea ninsorii, operatorii care executa programul de deszapezire au obligatia de a asigura accesul in siguranta la obectivele care deservesc servicii vitale pentru cetateni - sanatate, alimentatie publica, energie electrica, termica si transport in comun, aceste actiuni fiind incadrate in prima etapa a planului, "Urgenta 1".

Deszapezirea pentru statiile RATB se va executa de operatorii de salubrizare in maximum doua ore de la incetarea fenomenelor meteorologice, iar Administratia Strazilor va asigura deszapezirea in toate parcarile pe care le administreaza.

Dupa rezolvarea problemelor incadrate la categoria de Urgenta 1, se va actiona si pe restul arterelor secundare fara obiective sociale. Actiunile din faza a doua a planului se vor declansa imediat dupa finalizarea primei etape si vor avea ca termen de finalizare patru ore.

Pentru combaterea poleiului se vor aplica tratamente preventive in maximum trei ore de la avertizarea meteorologica, cu substante care sa indeplineasca cerintele privind protectia mediului. Incarcarea, transportul si depozitarea zapezii de pe artere se va realiza in maximum opt ore de la finalizarea activitatii de deszapezire.

Fiecare dintre operatorii de salubrizare va trebui sa prevada un numar suplimentar de 10 utilaje pentru a interveni la solicitarea echipajelor de urgenta (pompieri, SMURD, politie, descarcerare, salvare).

In sectorul 1 va actiona pentru aplicarea programului de masuri pentru deszapezire Romprest Service, in sectorul 2 Supercom S.A. si Administratia Domeniului Public, in sectorul 3 al Capitalei Rosal Grup si Administratia Domeniului Public Bucuresti, in sectorul 4 Rebu S.A si Amenajarea Domeniului Public si Privat 4, in sectorul 5 Administratia Domeniului Public sector 5, iar in sectorul 6 Urban S.A si Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana.

In plus, in Capitala vor mai actiona pentru dezsapezire si combaterea poleiului RATB, RADET, Metrorex, Luxten Lighting Company, Apa Nova, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement si Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#prima zapada Bucuresti, #interventie utilaje dezapezire , #primar general