Primaria Bucuresti ar putea ramane fara sediu: Viceprimarul se plange de "situatia disperata"

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 22:39
1369 citiri
Primaria Bucuresti ar putea ramane fara sediu: Viceprimarul se plange de "situatia disperata"

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat, luni, dupa respingerea proiectului privind prelungirea contractului de inchiriere pentru sediul PMB, ca unii consilieri sunt "iresponsabili" si ca municipalitatea va fi de marti, cand expira contractul, intr-o situatie disperata.

"Din pacate, unii consilieri au fost iresponsabili si au facut un joc politic murdar. Insist pe aceasta idee: ne-au pus intr-o situatie extrem de dramatica, prin care putem pierde si banii platiti pana acum, dar si sediul municipalitatii", a declarat Nicolaescu, dupa respingerea proiectului in sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit lui Marcel Nicolaescu, din 2009, municipalitatea a platit aproximativ 9,7 milioane de euro chirie pentru actualul sediu, bani care puteau constitui un avans la cumpararea intregului imobil.

"Eu, personal, va spun cu toata responsabilitatea ca nu am crezut ca vom ajunge aici, in situatia de a pierde acesti 9,7 milioane de euro", a mai spus viceprimarul PNL.

Nicolaescu a mai spus ca se va lua legatura cu proprietarii imobilului, luni dupa-amiaza, pentru a gasi o solutie atat pentru pastrarea sediului, dar si a banilor.

La momentul vanzarii imobilului de la fostul la actualul proprietar, cladirea a fost evaluata, in urma expertizei, la 11,5 milioane de euro, in prezent municipalitatea platind aproape 90% din acea suma, a mai spus viceprimarul

Intrebat de ce municipalitatea nu si-a exercitat, pana la acest moment, optiunea privind cumpararea imobilului, Marcel Nicolaescu a explicat ca nu exista inca "o situatie de ansamblu", fiind asteptat termenul final pentru inchiriere, astfel incat sa se treaca la posibilitatea de a cumpara imobilul.

Totodata, Nicolaescu a aratat ca situatie este disperata si din punct de vedere al desfasurarii activitatii primariei, el aratand ca in actualul sediu lucreaza, pe langa aparatul executiv, si dispeceratele de iarna, care gestioneaza mai multe servicii in anotimpul rece.

Primaria Capitalei a ramas fara sediu - Oprescu "lasat pe drumuri" de consilierii PDL

Proiectul privind prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) a fost respins de consilierii generali, luni, in sedinta convocata de primarul general Sorin Oprescu.

Pentru aprobarea proiectului era necesar un numar de 35 de voturi, insa au fost prezenti doar 33 de consilieri, in conditiile in care reprezentantii PDL in CGMB au parasit sala de sedinte, iar alti consilieri au fost absenti.

Proiectul a primit 29 de voturi "pentru" si unul "impotriva", fiind inregistrate si trei abtineri. Inainte ca proiectul sa fie supus la vot, consilierii PP-DD au aratat ca au ramas pentru a vota in conditiile in care amendamentul propus de ei, respectiv prelungirea contractului de inchiriere cu trei luni, si nu cu un an, asa cum se prevedea in forma initiala, va fi aprobat.

Amendamentul a fost aprobat, astfel ca reprezentantii PP-DD au ramas in sala, votul "impotriva" si cele trei abtineri venind, ulterior, din randul lor.

PDL si PPDD cer ancheta privind banii pentru sediul primariei

Grupurile parlamentare PDL si PP-DD au cerut, luni, constituirea unei comisii de ancheta privind modul in care au fost cheltuiti banii de Primaria Capitalei pentru inchirierea sediului, iar conducerea Camerei a decis trecerea solicitarii pe ultimul loc al ordinii de zi a plenului.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat ca deputatii PDL si PP-DD au solicitat infiintarea comisiei de ancheta privind banii cheltuiti de Primaria Capitalei pentru inchirerea imobilului in care functioneaza si pentru reparatiile cladirii.

"Initial, s-a refuzat in Biroul Permanent, dupa care, citind Regulamentul, in mod clar este obligatoriu introducerea in plenul Camerei. S-a pus pe ultimul punct, dar noi vom cere modificarea ordinii de zi", a spus Toader.

Secretarul Camerei, Nicolae Mircovici, a precizat ca solicitarea PDL privind constituirea unei comisii de ancheta a fost considerata in Biroul Permanent "inoportuna" deoarece obiectul ei este exclusiv de competenta Curtii de Conturi, dar s-a decis trecerea ei pe ultimul punct al ordinii de zi.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...