Primaria n-are acte pentru Arcul de Triumf: "Oricine poate sa spuna ca acolo a fost casa lui ma-sa"

Luni, 22 Martie 2010, ora 19:35
4505 citiri
Primaria n-are acte pentru Arcul de Triumf: "Oricine poate sa spuna ca acolo a fost casa lui ma-sa"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a povestit luni de ce necazuri se loveste in incercarea lui de a repara strazile Bucurestiului.

O zona cu mari probleme este Piata Charles de Gaulle - Aviatorilor, unde drumul este pavat cu piatra cubica. Oprescu a explicat, la Antena 3, ca a incercat inca de anul trecut sa inceapa lucrarile in acea zona, incercand sa acceseze fonduri europene, insa s-a lovit de faptul ca i se cerea actul de proprietate pentru Arcul de Triumf, document pe care Primaria nu-l detine, deci oricine, oricand, ar putea veni sa-l revendice.

Primarul Oprescu fata cu subventiile

"Idiotul asta de la Ascociatia interplanetara, interjudeteana pentru fonduri europene mi-a cerut actul de proprietate pentru Arcul de Triumf", a povestit Oprescu de ce nu a reusit sa asfalteze strazile din zona respectiva.

Intrebat de moderatori ce se va intampla daca cineva se va sesiza si va cere acea "proprietate", Oprescu a spus amuzat: "E in stare sa vina unul sa imi spuna ca acolo a fost casa lui ma-sa".

Oprescu scapa Bucurestiul de graffiti cu o solutie-minune

"Am crezut, ca un bou ce sunt, ca constructorii se vor intelege intre ei"

Primarul general a explicat si de ce multe alte proiecte sunt blocate: din cauza "foamei" celor care contesta licitatiile si care pot face asta la nesfarsit din cauza legislatiei in vigoare.

"Le e foame si se contesta unii pe altii si legea e facuta in asa fel ca daca dumneavoastra treceti pe langa locanta Primariei si vedeti lista cu licitatiile si spuneti ca nu sunt de acord ca a castigat icsulescu, stam si ne judecam 3 luni. Asta e legea, orine poate contesta pe oricine, chiar si daca nu a participat la licitatie. N-am cum sa trec peste lege, as fi vrut sa pot.

Oprescu cere pensionarilor sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Eu am crezut ca un bou ce sunt ca oamenii astia se vor intelege intre ei. Am constatat altceva, ca s-au stricat carteluri intregi si toti s-au contestat unii pe altii. Initial am crezut ca problema e la mine si i-am luat pe baietii aia si i-am dat cu capul de pereti, dar n-am avut dreptate", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul si-a dat cuvantul si ca va construi si mult promisa autostrada suspendata, insa marea lui problema sunt ... banii.

"O fac (autostrada suspendata, n.red.), aveti cuvantul meu de onoare! Problema mea sunt banii, si problema mea sunt banii de anul trecut. Incerc in continuare cu multi care pretind ca doresc sa o facem, nu pot s-o fac decat in parteneriat", a mai spus Oprescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sorin Oprescu Arc Triumf, #act proprietate Arc Triumf, #autostrada suspendata Sorin Oprescu , #primar general