Proiectele fanteziste ale primarului Oprescu: Ce-a promis si n-a livrat

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 17:38
4846 citiri
Proiectele fanteziste ale primarului Oprescu: Ce-a promis si n-a livrat
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Sorin Oprescu le-a promis bucurestenilor, de-a lungul campaniilor electorale si mandatelor la primarie, ca va face in Capitala proiecte de infrastructura care ar starni invidia pana si celor mai dezvoltate orase ale Europei.

Intre timp, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru luare de mita, iar viitorul sau la conducerea municipalitatii este incert, asa ca planurile marete au cele mai multe sanse sa ramana simple iluzii.

Sorin Oprescu, dupa gratii pentru 30 de zile - Drumul de la flagrant la arest

Autostrada suspendata

In campania pentru alegerile locale din anul 2008, inainte de primul sau mandat de primar general al Bucurestiului, Sorin Oprescu a promis locuitorilor Capitalei o autostrada suspendata.

In anul 2012, primarul spunea ca s-a inteles cu o firma din China pentru constructia autostrazii suspendate, care primise unda verde de la Consiliul Capitalei, iar pretul era estimat la 100 de milioane de euro pe kilometru.

La finalul lui 2013, Oprescu anunta ca mult asteptata lucrare de infrastructura va avea cel putin doua tuneluri subterane, pentru ca este mai ieftin, iar pana in 2015 s-a mai razgandit o data: autostrada urma sa sa aiba un tunel lung de 14 kilometri.

Planurile lui Oprescu pentru Bucuresti: A gasit investitor pentru autostrada suspendata si vrea tunel subteran de 14 km

Proiectul controversat a starnit multe critici si ironii, insa nu a fost realizat niciodata, iar soarta sa este incerta, la fel ca viitorul lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, intrucat acesta ar putea fi suspendat din functie de prefect in urma arestarii preventive.

Autostrada suspendata a lui Oprescu, facuta praf de specialisti francezi

Trenul suspendat

Sorin Oprescu a declarat, in primavara acestuia an, ca planuieste sa le faca o noua surpriza bucurestenilor. Astfel, pentru Campionatul European de Fotbal din 2020, Oprescu a spus ca vrea sa faca un tren suspendat care sa faca legatura cu Aeroportul Otopeni.

Sorin Oprescu vrea tren suspendat: M-a cuprins ideea cand am vazut ca e posibil

Edilul spunea ca trenul va circula intre Aeroportul Otopeni si statia de metrou Pantelimon, aflata in acest moment in lucru.

Calea Victoriei pietonala

Edilul visa, in 2013, sa transforme Calea Victoriei intr-un bulevard pietonal. "Am de gand sa maresc trotuarul pe Calea Victoriei, sa fac piste de biciclete, sa isi faca oamenii pravalii, cafeterii", a se lauda Oprescu.

Calea Victoriei, bulevard pietonal? Ce planuri are Oprescu

Primarul general al Capitalei a spus ca inchiderea arterei Calea Victoriei si transformarea intr-un bulevard pietonal nu se poate face in acel moment, dar ca o are in plan, insa doar dupa ce zona va fi refacuta.

Largirea Prelungirii Ghencea

Edilul a promis, in 2013, ca va largi un bulevard super aglomerat, care in prezent are doar cate o banda pe sens, Prelungirea Ghencea-Domnesti, iar lucrarile vor fi gata pana in 2016.

Vesti bune pentru soferii din Bucuresti: Un bulevard super aglomerat va fi largit cu pretul a sute de expropieri

Desi nu se prevede ca lucrarile ar putea incepe in viitorul apropiat, totusi, in vara acestui an, s-a facut un pas inainte. Proiectul de hotarare privind exproprierile necesare pentru largirea Prelungirii Ghencea-Domnesti a fost aprobat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Primarul general preciza la acea vreme ca "noua artera Prelungirea Ghencea, cu o lungime de 3,8 km, va avea doua benzi de circulatie pe fiecare sens, trotuare si piste pentru biciclisti, pe ambele sensuri".

Potrivit Mediafax, suma necesara doar pentru despagubirea persoanelor expropriate se ridica la 20 de milioane de lei.

Largirea str. Fabrica de Glucoza

Sorin Oprescu a promis, in 2010, ca fluidizeaza traficul si pe strada Fabrica de Glucoza, ruta folosita zilnic de mii de corporatisti pentru a ajunge la munca. Consiliul General al Capitalei a alocat aproximativ 55 de milioane de lei in 2015 pentru demararea acestui proiect de infrastructura si a aprobat culoarul de exproprieri, iar Oprescu a anuntat ca lucrarile vor incepe anul acesta, insa nici urma de muncitor in zona.

Parcari subterane

Dupa inaugurarea parcarii subterane de la Universitate, Sorin Oprescu i-a facut pe bucuresteni sa viseze frumos promitand ca Primaria Capitalei va mai realiza inca 19 parcari subterane in zonele aglomerate ale Bucurestiului, plan ramas insa doar la nivel de declaratie.

Piste pentru biciclete

Biciclistii au avut, de-a lungul timpului, mai multe contre cu Sorin Oprescu, pe care l-au acuzat ca a cheltuit milioane de euro pe piste de biciclete facute de mantuiala, care au fost ulterior scoase din uz.

Ca sa-i impace, edilul le-a promis, in 2014, aproape 100 de kilometri de piste noi pentru biciclete, amenajate pe 60 de strazi bucurestene, alaturi de 78 de parcari pentru biciclete si 18 centre de inchiriere.

Aproape 100 de kilometri de piste noi pentru biciclete in Capitala, planurile lui Oprescu

Valoarea totala a investitiei ar fi urmat sa se ridice la zece milioane de euro. Proiectul a fost dezbatut anul trecut in CGMB, iar de atunci nu s-a mai intamplat nimic, biciclistii circuland tot printre masini, pe soselele hiper aglomerate ale Bucurestiului.

Primaria Capitalei ar putea construi Autostrada Verde pentru biciclete

O noua Sala Polivalenta

Un alt proiect al Primariei Capitalei este o noua Sala Polivalenta cu o capacitate de 12.000 de locuri, care va fi gata, conform calculelor, pana in 2017, cand are loc Campionatul European de Gimnastica de la Bucuresti.

Taxiuri electrice

In urma cu doi ani, Sorin Oprescu spunea ca vrea sa aduca in Capitala taxiurile electrice, masura care spera ca va contribui la reducerea poluarii. In viziunea sa, taxiurile electrice urmau sa inlocuiasca taxiurile clasice si sa transporte clientii de la marile hoteluri ale Capitalei catre aeroport sau gara.

Taxiuri electrice in Bucuresti? Ce planuri are Oprescu

Pentru o flota de 100 de taxiuri electrice, Primaria Capitalei ar fi trebuit sa plateasca 1,5 milioane euro, insa si acest proiect a ramas in pom.

D.T.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#proiecte Oprescu, #planuri Oprescu, #fantezii Oprescu, #autostrada suspendata Oprescu , #primar general
Comentarii