Ramona Badescu reprezinta interesele Bucurestiului la Roma

Joi, 16 Iunie 2011, ora 12:32
1718 citiri
Ramona Badescu reprezinta interesele Bucurestiului la Roma

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a intalnit miercuri, cu omologul sau italian, Giovanni Alemanno, la sediul Municipalitatii de la Roma, in cadrul intalnirii infiintand Biroul Permanent al Municipiului Bucuresti la Roma.

Potrivit unui comunicat al Primariei, remis Ziare.com, Biroul va fi condus de Ramona Badescu, imputernicita sa reprezinte interesele Bucurestiului, in capitala Italiei.

Unul dintre scopurile Biroului Permanent este imbunatatirea situatiei sociale a minoritatii rromilor din Italia. Cei doi primari au declarat "toleranta 0 pentru infractionalitate, indiferent de etnie sau nationalitate".

"Ii multumesc primarului Romei pentru ca am avut ocazia de a ne revedea dupa un an de la vizita deosebit de productiva, pe care domnia sa a efectuat-o la Bucuresti. Ii multumesc pentru ca s-a tinut de cuvant, iar tot ce am hotarat atunci punem in aplicare acum", a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu inaugureaza la Roma Biroul Permanent al Bucurestiului

La randul sau, Giovanni Alemanno a spus ca aceasta vizita marcheaza consolidarea parteneriatului intre cele doua municipii: "Este o mare alianta intre cele doua capitale europene"

La finalul intalnirii, primarul Romei i-a oferit Primarului General o medalie de argint care simbolizeaza marcarea a 150 de ani de la unificarea Italiei (1861), dar si un tablou, reprezantand Palazzio Senatorio din perioada Romei Antice.

La randul sau, Sorin Oprescu i-a oferit lui Giovanni Alemanno o gravura realizata de regretatul artist plastic Octavian Ion Penda, care ilustreaza marcile postale ale emisiunii Astronomie 2009, in care imaginea lui Galileo Galilei si inscriptia "Eppur si muove" sunt reprezentate sugestiv alaturi de unele instrumente utilizate pentru observatii asupra Universului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ramona badescu birou roma, #ramona badescu, #Biroul Permanent al Municipiului Bucuresti la , #primar general