S. Oprescu - rasul batjocoritor dincolo de lacrimi (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 05 Septembrie 2013, ora 18:57
5086 citiri
S. Oprescu - rasul batjocoritor dincolo de lacrimi (Opinii)

Apreciez prestatia actoriceasca a lui Sorin Oprescu. Declaratia sa tardiva si extrem de dificila de dupa teribila moarte a lui Ionut a fost un exercitiu de comunicare remarcabil. Bunicutul inlacrimat la gandul ca victimele puteau fi nepotii lui a sarit cu abilitate parleazul si a trecut in randul victimelor. Bunicutul Oprescu e si el o victima a primarului Oprescu, mai ca ti-era mila de sfasierea lui interioara.

Din punct de vedere al imaginii, Sorin Oprescu a mai salvat ce se putea salva din prima confruntare cu presa si electoratul legata de tragedia pentru care este direct vinovat. Nu singurul vinovat, dar in mod cert direct vinovat. Furia multor bucuresteni s-a mai topit probabil sub rugamintea innodata in lacrimi: "Iertati-ne pe toti!" Si mult s-or fi racorit auzind acuzatia la adresa intregii clase politice a independentului la fel de independent cum sunt eu popa catolic.

Dar, trecand peste aceasta demonstratie de comunicare, pe fond Sorin Oprescu a dovedit tot ipocrizie si cinism prin solutia cu care a propus-o. O solutie dupa modelul Ponta, adica pasare de responsabilitate. Atat doar ca el nu o paseaza Parlamentului, ci bucurestenilor.

Sorin Oprescu vrea un referendum local pentru solutia cainilor vagabonzi. Daca bucurestenii vor eutanasierea cainilor, se va supune, ba chiar este dispus sa treaca peste lege ca doar, nu-i asa, puteau fi nepoteii lui.

Daca Sorin Oprescu socoteste ca aceasta este solutia, de ce nu a adoptat-o mai devreme? De ce nu a organizat referendum dupa adoptarea legii Marinescu sau dupa ce a vazut statisticile despre atacurile cainilor vagabonzi? Sau cand, dupa cum se plange, a tot fost blocat de consiliul local, de Guvernul Boc, de oameni rai si ipocriti adica? De ce s-a gandit sa afle parerea bucurestenilor tocmai in acest moment emotional de maxima intensitate?

Si ce schimba referendumul? Legea e aceeasi. Daca Sorin Oprescu este dispus sa o incalce poate sa o faca si maine, daca nu este dispus, referendumul nu il ajuta pentru ca el nu schimba automat legislatia. Mai bine ii cere lui Victor Ponta o ordonanta de urgenta. Pentru ca parerea bucurestenilor Sorin Oprescu o cunoaste bine.

In aceeasi declaratie, primarul general ne-a spus ca doar 5% dintre bucuresteni ii vor pe acesti caini, dar ei sunt cei mai vocali. Daca stie, ce ii mai trebuie referendum cu cheltuiala aferenta? Daca este decis sa faca orice pentru oameni, de ce nu trece imediat la fapte? Ce se va intampla intr-o luna? Cati copii mai pot sa moara intr-o luna, pana la referendum? Si, repet, ce schimba el?

In al treilea rand, ce se intampla daca referendumul nu trece de pragul de 50%? Pentru ca oamenii sunt indolenti, pentru ca sunt scarbiti, pentru ca poate va fi cod rosu de precipitatii in duminica respectiva? Daca referendumul nu este validat inseamna ca vom ramane cu 65 de mii de caini agresivi pe strazi? Minoritatea va fi in continuare masacrata de caini pentru ca majoritatea e pasiva si primarul e doar un contabil de voturi, care nu misca pana nu vede de unde bate vantul electoral?

Datoria primarului general este sa ia deciziile corecte, nu pe cele populare, nu pe cele electorale, nu pe cele aplaudate. Deciziile corecte. Care crede domnia sa ca este decizia corecta? Nu am auzit. Nu a rostit-o. Nu a avut curajul. A pasat-o si el, in spatele lacrimilor. Ceva mai abil decat Victor Ponta, dar a pasat-o. Ce frumos plang primarii nostri, mai mare dragul!

In privinta demisiei, Sorin Oprescu a atins culmea cinismului: "Daca as sti ca asa il aduc inapoi, as pleca in 5 secunde". Daca o luam asa nimeni nu va demisiona niciodata. Demisia inseamna asumare de responsabilitate, inseamna smerenie si onoare.

Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze nu pentru a aduce copilul inapoi, ci pentru ca e neputincios si incompetent, pentru ca de cinci ani nu a facut nimic din ceea ce a promis, pentru ca spre deosebire de alti primari nu a reusit sa diminueze numarul cainilor si al victimelor lor, ci dimpotriva numarul acestora a crescut.

Trebuie sa demisioneze pentru ca autoritati din subordinea sa au tocat sume imense, bani publici, fara absolut nicio finalitate, trebuie sa demisioneze pentru ca prietenii fiului sau a primit o afacere in acest domeniu, fara licitatie. Trebuie sa demisioneze pentru ca in cinci ani de zile problema aceasta nu l-a preocupat, pentru ca 45 de mii de oameni muscati de caini nu i-au atras atentia. Pentru ca, in pofida convingerilor sale, a scapat complet situatia de sub control.

Dar dl. Oprescu nu va demisiona niciodata pentru ca "pulimea", asa cum numeste el poporul, este masacrata de caini. Stiti ce aud eu dincolo de lacrimile de crocodil ale primarului? Un imens hohot de ras batjocoritor.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Sorin Oprescu caini vagabonzi, #Sorin Oprescu lacrimi, #Sorin Oprescu referendum maidanezi , #primar general