Sorin Oprescu, audiat de procurori: O sa treaca si moda asta a primarilor luati de DNA (Video)

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 14:45
2765 citiri
Sorin Oprescu, audiat de procurori: O sa treaca si moda asta a primarilor luati de DNA (Video)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la iesirea de la DNA, unde a fost audiat ca martor intr-un caz de coruptie, ca la un moment dat nu vor mai exista primari acuzati de coruptie.

"Eu cred ca, ca orice moda care vine, o sa treaca si asta cand Dumnezeu ne va da minte", a spus Sorin Oprescu, atunci cand a fost intrebat ce parere are despre primarii oraselor care ajung la DNA si sunt condamnati pentru fapte de coruptie.

Sorin Oprescu a respins ideea ca ar putea avea de-a face cu vreun caz de coruptie. "Poti sa te astepti la orice. Important e sa faci dovada legalitatii actelor tale. Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi, sa fim in picioare si sa raspunda fiecare de faptele lui", a adaugat primarul general al Bucurestiului.

Referitor la cazul pentru care a fost chemat la DNA, in calitate de martor, Sorin Oprescu a declarat ca asteapta clarificarea situatiei terenulului despre care procurorii banuiesc ca a fost retrocedat ilegal.

"Este tocmai in cercetare. Pamantul respectiv nu are formele de intabulare, nu se face dovada ca e proprietatea municipalitatii", a spus Oprescu, care a sustinut ca Primaria Capitalei se va constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea prejudiului produs institutiei.

In acelasi dosar, a fost chemat vineri si fostul viceprimar al Capitalei, Marcel Nicolaescu, tot in calitate de martor.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, audiat la DNA in cazul de retrocedari ilegale

In acest caz sunt cercetati doi directori din Primaria Capitalei care ar fi incercat sa induca in eroare procurorii anticoruptie. DNA ar fi cerut precizari Primariei Capitalei in legatura cu un posibil caz de retrocedare ilegala de terenuri in anii 2004-2005, care a avut ca obiect terenuri din zona Baneasa in valoare de 3,3 milioane de euro.

Sefi din Primaria Capitalei, urmariti penal: Au propus restituirea ilegala a unui teren de langa Herastrau

Cei doi directori, Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, si Catia-Valentina Falan, fosta sefa de serviciu din aceeasi directie, ar fi incercat sa formuleze un raspuns oficial al Primariei Capitalei, care insa nu corespundea adevarului, actele fiind insa avizate cu semnatura lui Sorin Oprescu.

Amandoi sunt cercetati acum sub control judiciar.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com