Sorin Oprescu, audiat de procurori: O sa treaca si moda asta a primarilor luati de DNA (Video)

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 14:45
2906 citiri
Sorin Oprescu, audiat de procurori: O sa treaca si moda asta a primarilor luati de DNA (Video)
Foto: Arhiva

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la iesirea de la DNA, unde a fost audiat ca martor intr-un caz de coruptie, ca la un moment dat nu vor mai exista primari acuzati de coruptie.

"Eu cred ca, ca orice moda care vine, o sa treaca si asta cand Dumnezeu ne va da minte", a spus Sorin Oprescu, atunci cand a fost intrebat ce parere are despre primarii oraselor care ajung la DNA si sunt condamnati pentru fapte de coruptie.

Sorin Oprescu a respins ideea ca ar putea avea de-a face cu vreun caz de coruptie. "Poti sa te astepti la orice. Important e sa faci dovada legalitatii actelor tale. Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi, sa fim in picioare si sa raspunda fiecare de faptele lui", a adaugat primarul general al Bucurestiului.

Referitor la cazul pentru care a fost chemat la DNA, in calitate de martor, Sorin Oprescu a declarat ca asteapta clarificarea situatiei terenulului despre care procurorii banuiesc ca a fost retrocedat ilegal.

"Este tocmai in cercetare. Pamantul respectiv nu are formele de intabulare, nu se face dovada ca e proprietatea municipalitatii", a spus Oprescu, care a sustinut ca Primaria Capitalei se va constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea prejudiului produs institutiei.

In acelasi dosar, a fost chemat vineri si fostul viceprimar al Capitalei, Marcel Nicolaescu, tot in calitate de martor.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, audiat la DNA in cazul de retrocedari ilegale

In acest caz sunt cercetati doi directori din Primaria Capitalei care ar fi incercat sa induca in eroare procurorii anticoruptie. DNA ar fi cerut precizari Primariei Capitalei in legatura cu un posibil caz de retrocedare ilegala de terenuri in anii 2004-2005, care a avut ca obiect terenuri din zona Baneasa in valoare de 3,3 milioane de euro.

Sefi din Primaria Capitalei, urmariti penal: Au propus restituirea ilegala a unui teren de langa Herastrau

Cei doi directori, Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, si Catia-Valentina Falan, fosta sefa de serviciu din aceeasi directie, ar fi incercat sa formuleze un raspuns oficial al Primariei Capitalei, care insa nu corespundea adevarului, actele fiind insa avizate cu semnatura lui Sorin Oprescu.

Amandoi sunt cercetati acum sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sorin Oprescu dosar coruptie primarie, #Oprescu retrocedare ilegala DNA, #Oprescu retrocedari directori DNA , #primar general