Sorin Oprescu, cea mai probabila nominalizare a USL la Primaria Capitalei - sondaj

Luni, 21 Februarie 2011, ora 12:51
2820 citiri

Sorin Oprescu are cele mai mari sanse, in prezent, de a fi desemnat de Uniunea Social Liberala drept candidatul acestei aliante la Primaria Capitalei, apreciaza cititorii Ziare.com care au dorit sa participe la un sondaj pe aceasta tema.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-21 februarie, 5.067 de cititori Ziare.com aratandu-se interesati sa isi exprime opinia.

Cine va fi candidatul USL la Primaria Capitalei? - Sondaj Ziare.com

Pentru 58,46% dintre respondenti, actualul primar general, Sorin Oprescu, a aparut ca fiind cea mai probabila nominalizare din partea aliantei recent formate de PSD, PNL, PC, in protocolul careia aparare explicit sustinerea unei singure candidaturi la Primaria Capitalei.

De altfel, liderii Uniunii Social Liberale au si explicat in repetate randuri ca cel nominalizat la fotoliul de primar general va fi cel care va fi situat cel mai bine in cercetarile sociologice, iar Sorin Oprescu este in prezent creditat de aproape toate institutele de sondare a opiniei publice cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile locale in Bucuresti in 2012.

Daca nu avem surprize in ceea ce priveste primul loc, ele par sa existe in restul clasamentului. Astfel, pe locul doi, cu 572 de voturi (11,29%) se pozitioneaza un candidat necunoscut inca, ceea ce arata ca multi dintre cititorii Ziare.com nu cred ca jocurile au fost deja facute si nici nu sunt convinsi ca liderii filialelor PSD, PNL si PC din Capitala ar putea primi Primaria Generala pe tava.

Astfel, in ciuda numeroaselor eforturi depuse in ultima vreme de liderul PSD Bucuresti, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, de a intra in atentia publica si a castiga increderea electoratului, acesta este cotat in sondajul Ziare.com cu doar 10,60% sanse (537 de voturi) de a fi sustinut de USL pentru Primaria Capitalei.

Si asta in ciuda spectaculoasei vizite la Washington si a programului extern extrem de incarcat pe care l-a anuntat deja si in care figureaza intalniri oficiale la Londra si in Israel.

Vanghelie: Intalnirile de la Washington au fost "foarte excelente"

Vanghelie vrea sa se intalneasca cu Printul Charles

Vanghelie l-a dus pe vicepresedinte socialistilor europeni in Ferentari

Si mai jos in clasament se afla liderul PNL Bucuresti, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cu doar 363 de voturi (7,16%), oarecum inexplicabil daca ne gandim ca Bucurestiul a fost aproape mereu, dupa 1989, fieful dreptei. Poate ca introducerea in sondaj a senatorului PNL Mircea Diaconu, directorul Teatrului Nottara, a divizat opiniile cititorilor Ziare.com sustinatori ai PNL. Acesta a s-a clasat pe locul 5, doar 333 de respondenti fiind convinsi, in prezent, ca el ar putea reprezenta optiunea USL pentru fotoliul de primar general al Capitalei.

Cu cele mai putine sanse a fost creditat primarul sectorului 4, liderul PC Bucuresti, Cristian Popescu Piedone, doar 300 de respondenti (5,92%) apreciind ca el va fi sustinut de PSD si PNL la Primaria Bucurestiului, in ciuda campaniei mediatice de succes de care beneficiaza.

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#candidatura Primaria Capitalei, #Oprescu candidat primarie, #USL candidat Primaria Bucurestiului , #primar general