Sorin Oprescu: Eu sunt un om liber, partidul meu este partidul bucurestenilor

Autor: Ana Ilie
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 22:41
3383 citiri
Sorin Oprescu: Eu sunt un om liber, partidul meu este partidul bucurestenilor

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a afirmat ca nu se mai intoarce in PSD, ca este un om liber, si ca inainte de prezidentiale se mai gandeste la un mandat de primar.

"Eu sunt un om liber, partidul meu este partidul bucurestenilor. E un lux. O iei in barba de 500 de ori. Da e bine sa ii vezi pe oameni pe strada ca se uita in ochii tai...", a spus Oprescu, vineri seara, la Romania Tv.

Desi a evitat sa vorbeasca despre ambitiile prezidentiale, Oprescu a marturisit ca se gandeste la al treilea mandat de edil-sef al Capitalei.

"Incep sa ma gandesc la al treilea mandat. Sunt exact in faza in care toti isi doreau cand erau tineri... (functia de presedinte - n.red.) nu-i de joaca, avem nevoie de un proiect care sa se cheme Romania, sa se cuprinda si sa dea taria de a rezista la oamenii astia... Eu am invatat sa vorbesc si cu aia cu pijama de spital si pe aia cu pijama de matase", a spus primarul Capitalei.

"Daca am facut bine la unii oameni pot sa fac bine si la ailalti... romanii, oriunde s-ar afla ei. Ar trebui intai sa-mi consolidez functia asta si dupa aia... daca varsta imi permite, daca batranetea imi permite. Hai mai intai sa facem ce ne-am propus. Sa vedem ce facem cu taxele, cu constructiile care le-am promis oamenilor", a mai spus Oprescu.

Cum ar putea fi convins sa candideze la presedintie?

"Daca as putea peste noapte ce am de facut in Bucuresti, pentru ca am o ambitie foarte mare, ce vreau sa fac este ce vor si bucurestenii, sa le arat ca se poate construi. Primul gest a fost sa termin ce era inceput, unele de 19 ani...", spune primarul.

Cand vine vorba insa despre colaborarea cu primarii de sector, Oprescu nu mai este la fel de optimist. Edilul spune ca unii primair de sector, "mai tineri", au asteptari nejustificate.

"E putin mai greu, pentru ca ei au senzatia ca trebuie sa le faci cadou in fiecare saptamana un cal alb, probabil asta e in capul lor. Dar pentru asta trebuie sa performeze, asta am facut eu, asta ma recomanda. Acolo unde sectoarele au ales sa schimbe cu baieti tineri si bine au facut", sustine primarul Capitalei.

Oprescu a aratat ca planul sau privind asa-zisa autostrada suspendata are sanse de realizare, insa va vorbi despre asta doar cand va fi sigur. Pana atunci, singurele detalii pe care le poate da sunt ca se vor introduce taxe pentru centru si pentru intrarea in Bucuresti.

"Nu bag bariera, sunt mai multe resurse finaciare. Dupa ce e gata vorbim... O sa bagam probabil o buvignieta la o suma accesibila de 21, 22 ron pe an, pentru intrarile in Bucuresti s-a facut calculul, intra in fiecare dimineata cam 450.000 de masini, o sa le luam o taxa", a precizat edilul.

Daca vine viscolul in Bucuresti, spune Oprescu, nu va fi o problema. Cat despre rapoartele potrivit carora liderii CNADR petreceau la munte in vreme ce o parte din tara era inzapezita, edilul este de parere ca "atata ii duce capul": "stiti organismele acelea, au un neuron in cap, unul in fund, unul in picior, nu stii cu care gandeste, s-au dus si ei acolo... n-a fost Sova acolo sa ii puna la treaba".

Oprescu sustine ca nu se intoarce in PSD, de unde a plecat onorabil. "Sunt un om de bun simt, in viata mea nu am avut partide formidabile, nu m-au sprijinit cei din jurul meu. Cand am intrat intr-un partid am jucat onest si m-am cam saturat sa-mi spuna la tinerete ca sunt o speranta... acum sunt o certitudine la batranete", a explicat acesta.

De altfel, Oprescu este de parere ca daca PSD nu "se juca cu voturile" in 2000, alta era situatia in Romania.

"In 2000, daca ai mei nu se jucau cu voturile, ca sa o spun elegant, se schimba soarta Romaniei. Domnul Roman il trimisese pe Basescu la primarie ca sa respire greu... Oamenii aia la vremea respectiva faceau jocuri politice, dar eu sunt obisnuit sa se faca experimente pe mine, dar acum au trecut 12 ani... Cu PSD ne-am desparti in conditii onorabile, e singurul lucru care mi-a ramas, onorabilitatea", a incheiat Oprescu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sorin Oprescu candidatura prezidentiale, #Sorin Oprescu primarie, #Sorin Oprescu PSD , #primar general