Sorin Oprescu: Ii mai dau doua saptamani lui Tariceanu

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 10:24
1976 citiri
Sorin Oprescu: Ii mai dau doua saptamani lui Tariceanu

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, il sfatuieste "prieteneste" pe premierul Calin Popescu Tariceanu, sa ii dea in administrare spitalele Bucurestiului, altfel amenintand cu o campanie:

"Daca ma mai pacalesc mult, si asta vorbesc pentru primul-ministru, uite spitalul, nu e spitalul, eu ii asigur ca mai am de tacut doua saptamani. Nu e o amenintare, este un sfat prietenesc. Dupa care ma inscriu intr-o campanie de genul "Dati spitalele inapoi".

Edilul sef al Capitalei mai promite, in interviul publicat, miercuri, in Jurnalul National ca ii va tine pe bucuresteni din referendum in referendum, daca alesii din Consiliul General ii vor bloca proiectele:

"Daca nu ma inteleg, fac referendum, am voie la trei pe an, si sa vad daca le convine. Vor sa o tin din referendum in referendum. O sa intreb populatia si o sa fac exact ce spun oamenii".

Primarul Sorin Oprescu mai anunta si pe unde va trece celebra autostrada suspendata, promisa in campania electorala, care acum a ajuns "aeriana", dar de fapt este "un drum rapid":

"Incepe din DN 1 - pe sub aeroport - Barbu Vacarescu, specialistii studiaza proiectul. Practic, este un drum rapid, nu este o autostrada".

Oprescu se eticheteaza ca "primarul bestial", anuntand ca da armata jos din pod si ca nu se vor mai sparge strazile terminate decat cu aprobarea primarului si ca va face din centrul istoric al Capitalei o zona cu care bucurestenii sa se mandreasca.

"Pentru prima data in istorie, un primar bestial, adica eu, a cerut sa se finalizeze proiectul "Centrul de urgenta", acolo unde vor exista masini pregatite cu echipaje complete. Unul de la drumuri, unul de la Apa Nova, unul de la Electrica care vor pleaca la interventie. Toate strazile terminate nu se vor mai sparge decat cu aprobarea primarului...

Eu sunt primarul bestial si o sa vedeti ca, in doi ani, cel putin trei strazi din centrul istoric vor arata asa cum ne dorim".

Primarul general spune, din nou, ca in plina campanie electorala, ca va face ordine in contractele primariei, dupa ce aceste acte i-au pagubit serios pe locuitorii Capitalei, timp de 15 ani.

Astfel, despre firmele "agreate de la Traian Basescu-ncoace", Oprescu spune:

"Toti au lucrari in Bucuresti, pentru ca sunt lucrari deja castigate dupa vremea lui Videanu si platite in proportie de trei sferturi." Iar la capitolul exemple de furat pe fata, primarul general da exemplul Pietei Eroii Revolutiei:

"Acolo a avut loc un fel de japca generala, 42 de metri de pasaj, doua scari rulante si doua lifturi au costat bucurestenii 150 de miliarde de lei."

Edilul sef mai anunta ca va sparge gasti:

"Faptul ca proiectantul si consultantul au fost alesi printr-o ordonanta de guvern data in urma cu doi, trei ani, nu arata altceva decat ca lucrurile se petrec in familie. Eu doresc sa se petreaca in familia mare a bucurestenilor.... lumea i-a ales consilieri generali, sunt angajati in firmele respective si aduc interesele firmei in Consiliul General".

"Pasajul Universitatii nu m-a albit, in cel mai rau caz o sa-mi provoace o stare reactiva, in care o sa-mi cada parul. Ei bine, nu-mi cade nici parul, nu-mi tai nici venele, o sa fac sa si le taie ei.

Nu le doresc moartea lor, le-o fac sa si-o doreasca singuri. Acolo este o mangleala de termene", mai spune primarul general care si-a facut deja un obicei din inspectarea santierului de la Universitate.

Cat despre banii luati soferilor care parcheaza in unele zone din Bucuresti, Oprescu declara: "Omul mai plateste la Dalli pana cand instanta judecatoreasca va da verdictul. Am facut o evaluarea financiara. As exagera daca as spune acum cifre care sa arate pierderile, va pot spune insa ca sunt in jurul a un milion sau poate doua de euro. Eu incerc sa repar ceea ce au facut unii in 1995".

Oprescu a mai asigurat, o data, ca nu pleaca la Cotroceni: "Ma veti gasi in acelasi scaun si peste 12 ani, asta daca bucurestenii isi doresc acest lucru. Nu plec, am venit si am promis ceva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprescu, #Sorin Oprescu, #Tariceanu , #primar general