Sorin Oprescu, nemultumit de lucrarile la Pasajul Basarab

Vineri, 08 August 2008, ora 12:19
2268 citiri
Sorin Oprescu, nemultumit de lucrarile la Pasajul Basarab

Primarul general Sorin Oprescu a prezentat, vineri, un nou bilant al lucrarilor mostenite si in derulare din Capitala, anuntand ca este nemultumit de intarzieri si de unele preturi de constructie.

La Pasajul Universitatii, primarul i-a anuntat pe bucuresteni ca lucrarile sunt intarziate cu patru luni, iar santierul s-a oprit la sfarsitul lunii mai. Sorin Oprescu a promis ca se vor monta benzi rulante, de urcare-coborare, la cele patru guri din pasaj, precum si lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, care se deplaseaza in scaune rulante.

La Pasajul Basarab, lucrarile au o intarziere de 15 luni si frontul de lucru s-a reluat de doar sase luni, a mai spus Oprescu.

Primarul general a criticat modul in care se construieste Pasajul Basarab, spunand ca este nemultumit "de cum te sui pe pasaj, venind dinspre Drumul Taberei si Militari": "Nu critic inginerii, dar descarcarea in Banu Manta se face in 1 Mai...Ceea ce ar crea dopuri de circulatie".

Despre pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei Sorin Oprescu a spus ca s-au facut evaluari in plus pentru lucrari, constructorii vrand modificari ale parametrilor in sensul cresterii cu 50 %.

Toate firmele care au fost angajate in amenajarea cailor de rulare, inclusiv pentru Calea Mosilor sau bulevardul Iancu de Hunedoara, sunt platite la zi, a mai informat Oprescu.

Primarul a mai atras atentia ca ii este necunoscuta in detaliu situatia exproprierilor necesare pentru constructia pasajelor.

"Nu cunosc persoanele impricinate, care au mers in justitie nemultumite de banii primiti, dar am constatat ca s-au solicitat si 1.400 euro mp sau 4.800 euro mp, iar pe unele din terenurile vizate nici nu exista constructii".

11 terenuri sunt inca neexpropriate si procesul intarzie peste doua luni lucrarile, in timp ce Electrica si Apa Nova au front de lucru si isi pot defasura lucrarile, a asigurat edilul sef al Capitalei.

Oprescu a mai spus ca poate anunta refacerea marcajelor stradale la toate intrarile si iesirile din Bucuresti. 73 de artere sunt deja "bifate si terminate", iar "duminica sper sa raportez ca toate lucrarile respective s-au incheiat", a mai spus Oprescu.

Angajatii din Primaria Generala au donat salariile pe iulie sau o parte din salariu, precum si haine si alte bunuri, pentru sinistratii din Moldova, a mai anuntat primarul general.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Sorin Oprescu, #Oprescu, #pasaj , #primar general