Sorin Oprescu: Nu sufocati Capitala cu bannere si afise electorale!

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 23:08
1861 citiri
Sorin Oprescu: Nu sufocati Capitala cu bannere si afise electorale!

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a lansat un apel cu cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, cerandu-le candidatilor din colegiile bucurestene sa nu transforme Capitala "intr-un oras sufocat de bannere si afise".

Edilul a facut apelul catre toate partidele politice sa respecte legislatia privitoare la afisajul electoral.

"Saptamana viitoare incepe campania electorala si este datoria mea, ca Primar General, sa fac un apel catre toate partidele politice: Nu transformati Capitala intr-un oras sufocat de bannere si afise! Trebuie sa intelegem ca legea este aceeasi pentru toti, indiferent de culoarea politica.

Alaturi de bucuresteni, sunt convins ca nu ne dorim sa vedem stalpii si zidurile acoperite de afise electorale. Politicienii care vor candida in Bucuresti sa dea dovada de respect fata de oras si locuitorii sai. Putem demonstra ca avem un oras civilizat, european, chiar si in timpul unei campanii electorale", a notat Sorin Oprescu, pe contul sau de Facebook.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii USL in Bucuresti

Legea nr.35/2008, care vizeaza desfasurarea campaniei electorale prevede ca "primarii de sectoare sunt obligati ca, dupa expirarea termenului de depunere a candidaturilor, dar pana la inceperea campaniei electorale, sa stabileasca si sa asigure prin Dispozitie locuri speciale pentru afisajul electoral, tinand seama de numarul competitorilor electorali care participa la alegeri", se mai arata in mesajul primarului Capitalei.

De asemenea, "locurile speciale pentru afisaj trebuie sa fie stabilite in locuri publice frecventate de cetateni, astfel incat competitorii electorali sa le poata folosi fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective".

In plus, afisajul electoral este permis si in alte locuri, altele decat cele special amenajate, numai cu acordul proprietarilor sau al detinatorilor. Amenzile pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse intre 1.000 si 2.500 lei.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Totodata, dupa incheierea campaniei electorale, in termen de 30 de zile, primarii sectoarelor bucurestene, prin administratiile domeniului public si prin prestatorii de servicii de salubritate precum si persoanele fizice si juridice, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand unei minoritati nationale participanta la alegeri si candidatii independenti, au obligatia sa inlature din spatiul public, respectiv de pe imobilele aflate in proprietate sau folosinta, orice material de propaganda electorala, amenzile pentru neresepctarea acestor prevederei fiind cuprinse intre 500 si 5.000 de lei, se transmite in completarea mesajului lui Sorin Oprescu.

F.N.

Citeste si:
Câți bani vor primi în plus bugetarii în septembrie. Anunțul ministrului Muncii, după modificarea OUG privind majorările salariale
Câți bani vor primi în plus bugetarii în septembrie. Anunțul ministrului Muncii, după modificarea OUG privind majorările salariale
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut miercuri, 17 august, o serie de precizări privind majorarea salariilor bugetarilor, după ce OUG a fost modificată. Întrebat care este sursa...
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu a declarat miercuri, 17 august, că liberalilor le-au „dat în clocot neuronii şi sinapsele” şi nu pot înţelege de ce a fost schimbat directorul...