Sorin Oprescu: Nu sunt finantat de niciunul dintre moguli, dar nu m-ar deranja

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 19:18
1465 citiri
Sorin Oprescu: Nu sunt finantat de niciunul dintre moguli, dar nu m-ar deranja
Foto: Arhiva

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat la Presedintie, a sustinut, miercuri, la Giurgiu, ca nu este finantat de "niciunul dintre moguli", dar a spus ca nici nu l-ar "deranja" o astfel de sustinere.

Intrebat de un jurnalist local care sunt sursele de finantare pentru campania sa electorala, Sorin Oprescu a declarat ca numele tuturor persoanelor care ii vor finanta campania vor aparea pe site-ul sau. "O sa gasiti pe site, numele complet al tuturor persoanelor fizice si juridice, cat si sumele intregi, dar aceasta este o declaratie de inceput, pentru ca la mijlocul campaniei oricum nu va mai conta. Nu, nu sunt finantat de niciunul dintre moguli", a spus Oprescu, adaugand ca nici nu l-ar "deranja" sa fie finantat de vreun mogul.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a declarat ca, in opinia sa, partidele politice " au sarit calul" si si-au depasit atributiile, implicandu-se prea mult in viata socio-economica a Romaniei, dand exemplu si recenta schimbare a prefectilor si a sefilor din deconcentrate odata cu iesirea de la Guvernare a PSD.

"N-am crezut niciodata ca in 48 de ore mii de oameni pot fi dati afara pentru ca un partid a plecat de la guvernare. Partidele politice si-au depasit atributiile lor in viata publica. Nu sunt un om anti-sistem, dar partidele au sarit calul. Am auzit ca pana si justitia trebuie sa fie subordonata politicului", a spus Oprescu.

El considera ca, in prezent, este necesar un guvern de tehnocrati. "Sistemul social din Romania, mai ales in acest moment, trebuie sa functioneze sub conducerea unor profesionisti. Politicul a inceput de ieri sa se trezeasca. Eu consider ca un independent poate sa conduca un guvern de tehnocrati, iar Iohannis are experienta necesara. Tehnocratii pot scoate tara din criza", a subliniat Oprescu.

Candidatul independent la Presedintie a mai afirmat ca, de cand este primar al Capitalei, in institutia pe care o conduce "nu s-a mai jefuit nimic".

Sorin Oprescu s-a intalnit miercuri cu sustinatorii sai din municipiul Giurgiu, iar, inainte de discutiile cu acestia, a organizat o conferinta de presa la Centrul Cultural "Ion Vinea" din oras.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Oprescu candidat prezidentiale, #Oprescu finantare moguli campanie, #Oprescu primar general , #primar general