Sorin Oprescu, plangere penala la DNA pentru ca ar fi format un grup infractional

Vineri, 27 Martie 2015, ora 10:34
6907 citiri
Sorin Oprescu, plangere penala la DNA pentru ca ar fi format un grup infractional

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) a anuntat, vineri, ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) o plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu pe care il acuza de formarea unui grup infractional in legatura cu desfiintarea cladirii Cathedral Plaza.

De asemenea, ARCB a depus plangere si impotriva oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu (care in prezent este arestat) si Ioannis Papalekas, cat si impotriva unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

"Acestia sunt acuzati de apartenenta la un grup infractional organizat, iar functionarii publici si de abuz in serviciu, referitor la refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii ilegale Cathedral Plaza si de a proceda la demolarea imediata a acesteia si la refacerea parcului public existent anterior", se arata in documentul respectiv.

Oprescu tot nu vrea sa demoleze cladirea Cathedral Plaza: Cere expertiza

ARCB acuza ca grupul respectiv urmareste obtinerea a circa 70 milioane de euro, echivalentul valorii estimate a cladirii ilegale.

"Conform sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita, Primarul General al Capitalei este obligat sa emita actul administrativ de demolare a constructiei construita ilegal in vecinatatea Catedralei Sf. Iosif.

Insa pana la formularea plangerii penale, acesta nu a inteles sa desfasoare nici un act material de desfiintare, nici macar partiala, a cladirii auto-intitulate Cathedral Plaza", se mai arata in comunicatul citat.

ARCB sustine ca singurul demers legal indeplinit de primarul Capitalei a fost emiterea, la opt luni dupa decizia irevocabila, in septembrie 2013, a unei hotarari privind "Efectuarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate".

Scandalul Cathedral Plaza continua: Primaria Capitalei, reclamata la DNA

Astfel, ARCB considera ca la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti s-a format un grup infractional organizat.

Potrivit comunicatului, scopul urmarit de acest grup ar fi favorizarea beneficiarului Millennium Building Development SRL (MBD) de a putea valorifica la pretul de 70 milioane de euro cladirea ilegala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Oprescu plangere penala DNA, #Oprescu DNA Cathedral Plaza, #Oprescu Cathedral Plaza , #primar general