Sorin Oprescu promite Internet wireless in Herastrau si Cismigiu

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 13:16
2447 citiri
Sorin Oprescu promite Internet wireless in Herastrau si Cismigiu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca va demara, saptamana viitoare, proiectul de instalare a retelelor de Internet wireless (fara fir) in parcuri, primele urmand sa functioneze in Herastrau, Cismigiu si Carol.

"Acest proiect exista inainte de instalarea mea ca primar, insa termenul de finalizare era undeva prin anul 2013. Vrem sa il materializam mult mai devreme, astfel incat oricine isi va deschide laptopul in parc sa aiba Internet", a precizat, miercuri, Sorin Oprescu.

In prezent, bucurestenii dispun, gratuit, de Internet wireless in locuri publice numai in zona unor institutii, firme si localuri care ofera acest serviciu.

Sorin Oprescu a inspectat, miercuri, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPB), pentru a afla situatia spatiilor retrocedate si, in special, starea reamenajarilor din parcurile bucurestene.

"Principiul de a restitui in parcuri este complet gresit", a subliniat edilul sef. "Arhitectul sef o sa ramana cu PUZ-urile in sertar (Planuri Urbanistice Zonale - n.r.)", si-a accentuat Sorin Oprescu decizia de a stopa pierderea de spatiu verde al bucurestenilor.

Oprescu a declarat ca a vrut, in inspectia de miercuri, sa-si faca "o idee despre ce are primaria in administrare, la capitolul parcuri, lacuri si stranduri".

"Atat de tare au fost impartite la sectoare si la ministere terenurile si parcurile in special, ca nu au mai stiut unul de altul si fiecare a crezut ca se va ocupa celalalt", a calificat Oprescu situatia spatiilor verzi din Capitala.

Primarul general a mai comentat situatia constructiilor ridicate in ultimii ani in parcurile din Capitala prin faptul ca nu a existat o transparenta decizionala a autoritatilor locale si ca "presa si lumea au aflat cand cladirile au fost deja ridicate".

Sorin Oprescu a mai anuntat ca se vor face inspectii la tot ce s-a construit pana in prezent, mai ales asupra modului in care s-au dat aprobarile.

Terenul Esplanada, de langa Biblioteca Nationala, cladirea abandonata de pe cheiul Dambovitei, apartine Ministerului Transporturilor, iar primarul general a declarat ca printr-o viitoare Hotarare de Guvern se va legifera trecerea spatiului in administrarea Primariei Generale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
#primarie, #Sorin Oprescu, #primar, #parc , #primar general