Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sorin Oprescu: RATB isi va relua cursele in Ilfov

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 13:57
2617 citiri
Sorin Oprescu: RATB isi va relua cursele in Ilfov

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca luni dupa-amiaza va fi pus la punct protocolul cu Consiliul Judetean Ilfov in privinta reluarii transportului RATB in acest judet, documentul urmand sa fie supus aprobarii CGMB si respectiv CJ Ilfov in aceasta saptamana.

Discutiile si negocierile intre cele doua parti au inceput inca de luni dimineata, la sediul Primariei Capitalei. Potrivit declaratiei lui Sorin Oprescu, intreruperea transportului in comun pe aceste rute s-a facut din cauza lipsei unei baze legale si acumularii de datorii uriase, din cauza neplatii biletelor si neacoperirii cheltuielilor efectuate.

"Astazi, continuam sa analizam si sa desenam harta traseelor care vor patrunde in Ilfov astfel incat sa maximizam eficienta acestora", a afirmat primarul general, care a precizat ca in acelasi timp se poarta negocieri cu toate partile implicate si pe tema tarifelor.

"Nici RATB, nici Consiliul Judetean si nici Primaria Generala nu isi permit sa arunce cu sume care nu pot fi acoperite", a mai afirmat edilul-sef care a anuntat ca de aceasta data se va merge pe un protocol solid, care sa acopere pe un interval de timp favorabil toate localitatile din judet.

In plus, Oprescu a declarat ca aceasta intelegere ar putea sta la baza mult discutatului proiect de aparitie al Zonei Metropolitane. "Aia care au senzatia ca comandantii si armatele dorm, ii sfatuiesc sa isi vada de campania electorala, ca treburile vor fi facute", a mai spus Oprescu.

Deciziile parafate luni dupa-amiaza vor intra in aceasta saptamana in dezbaterea CGMB si CJ Ilfov.

Datoriile Consiliul Judetean Ilfov catre RATB sunt in valoare de 640 miliarde lei vechi, modul de recuperare a sumelor nefiind inca stabilit.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, pe 18 septembrie, ca Executivul a aprobat o ordonanta de urgenta privind reluarea curselor RATB care fac legatura dintre Capitala si localitatile limitrofe din judetul Ilfov, curse suspendate la 1 iulie 2008. Tariceanu a precizat ca, odata cu intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov vor putea incheia protocolul ce prevede reluarea curselor.

Nu mai putin de 350.000 de persoane din Ilfov lucreaza in Bucuresti, iar peste 400.000 de bucuresteni isi desfasoara activitatea in judetul Ilfov.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Oprescu, #RATB, #Ilfov, #reluare, #trasee, #tarife , #primar general