Sorin Oprescu: Referendumul din 26 iunie va costa cinci milioane de lei

Marti, 10 Mai 2011, ora 15:36
1691 citiri
Sorin Oprescu: Referendumul din 26 iunie va costa cinci milioane de lei
Foto: Antena 3

Referendumul privind viitorul Bucurestiului ii va costa pe locuitori aproximativ cinci milioane de lei, adica 1,2 milioane de euro, a anuntat, marti, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Am cerut o estimare a costurilor, si, asa cum ne-am asteptat, se duce undeva catre cinci milioane de lei, adica 1,2 milioane de euro.(...) Sectorul 3 are cei mai multi locuitori, suma estimativa care va fi cheltuita la referendum fiind de 700.000 de lei", a afirmat primarul Capitalei, care urmeaza sa se intalneasca, marti, cu liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta despre numarul de intrebari care vor fi pe foaia de vot.

"Nu ar fi indicat sa ramanem la acelasi numar de intrebari (sapte N.R.) pentru ca ati vazut si voi reactia oamenilor. Si primarii de sector considera ca numarul de intrebari nu este reprezentantiv pentru ceea ce dorim noi sa intrebam", le-a spus Oprescu ziaristilor prezenti la conferinta de presa.

Oprescu: Referendumul poate avea loc pe 26 iunie, cu mai putine intrebari

In plus, edilul a confirmat data de 26 iunie pentru organizarea consultarii populare, urmand ca acest lucru sa fie precizat intr-un proiect de hotarare.

"Ramane sa stabilim impreuna un proiect de hotarare care sa contina mai putine intrebari si sa avansam data de 26 iunie, pentru a nu deranja examenul de bacalaureat. Mai ales ca in comisiile electorale de sector vor fi si profesori angajati", a adaugat primarul Bucurestiului.

Oprescu sustine varianta cu maxim trei intrebari, "formulate logic si clar, astfel incat bucuresteanul sa simta ca vine sa-si spuna parerea, iar de parerea lui se va tine cont".

PD-L da dovada de neseriozitate

Un comunicat de presa al Primariei Capitalei acuza PD-L de "neseriozitate si superficialitate" atunci cand acuza USL si pe Sorin Oprescu de faptul ca vor sa anuleze referendumul.

"PDL Bucuresti (...) nu verifica informatiile inainte de a comunica public, dovedind lipsa de respect fata de bucuresteni. Daca PDL Bucuresti s-ar fi informat de la reprezentantii sai din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ar fi constatat ca toate demersurile tehnice necesare organizarii referendumului au fost facute deja de catre primarul general", afirma reprezentantii municipalitatii in acest comunicat.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Oprescu referendum, #costuri referendum, #referendum Bucuresti , #primar general