Sorin Oprescu vrea sa dea in judecata RADET

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 09:21
2373 citiri
Sorin Oprescu vrea sa dea in judecata RADET

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, intentioneaza sa actioneze in instanta conducerea RADET, pentru modul in care au fost gestionati banii acestei regii.

"Am sa adresez o plangere penala pentru acest motiv. Daca nu or mai fi si alte motive. Primaria Generala impotriva modului in care au fost gestionati banii la RADET. Impotriva conducerii RADET. Este vorba de o serie de cheltuieli, iar banii se duc in alte conturi si atunci, in fata evidentei, am procedat dupa lege. Am intrat la controlul obisnuit, contabil-financiar", a precizat luni Oprescu, dupa sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Acesta a spus ca este posibil ca RADET-ul sa intre in procedura de insolventa, din cauza datoriilor istorice si a penalitatilor catre Elcen, dar a asigurat ca bucurestenii nu vor avea probleme cu caldura in aceasta iarna.

"RADET-ul poate sa intre in insolventa in momentul in care nu-si platesc datoriile si le blocheaza conturile. Pentru bucuresteni inseamna ca ar trebui sa platesc bugetul Capitalei o data si jumatate, pentru a acoperi niste hotii care au loc, de ani si ani de zile. Penalitati la penalitati. Pe un contract cadru facut in anul 2001-2002 de catre ANRE, care nu poate fi atacat pentru ca este prin hotarare de Guvern", a explicat primarul general.

Edilul-sef a vorbit despre controlul Curtii de Conturi facut la Elcen, caruia i-a recomandat sa adune toti banii.

"Cum sa adune toti banii Elcen-ul? Ca el are o serie intreaga de bani care nu se valideaza. Sunt penalitati la penalitati. El din asta traieste, dupa urma Capitalei. Eu nu pot sa stau sa-mi comunice maine, poimaine, ca intra (n.r. - RADET) in faliment din cauza Elcen-ului si nimeni nu e de vina, nimeni nu a semnalat nimic, nu a facut nimic. Eu nu pot sa inghit minciunile astea, pentru ca de trei ani de zile stam sa ne luptam pe aceasta tema. Ca dovada, Guvernul nu face nicio miscare", a afirmat Oprescu.

Primarul general a spus ca nu mai doreste sa plateasca niciun ban nemuncit catre Elcen.

"Nu mai am chef sa le dau niciun fel de ban nemuncit sau nedatorat cinstit. Costurile sunt acoperite. Am platit 3.000 de miliarde lei vechi si acum mi se comunica faptul ca am 5.000 de miliarde si penalitati - mai mult de 8.000 de miliarde lei vechi. Penalitati la penalitati. Eu imi achit subventia pe care am promis-o bucurestenilor, din banii dansilor si, fara probleme, imi achit toate aceste sume. Dar ei socotesc in felul in care vor, pentru ca Primaria sa ramana captiva inca vreo 520 de ani de acum incolo", a sustinut Oprescu.

Acesta a adaugat ca din luna august-septembrie nu a mai platit datoriile istorice catre Elcen, in schimb a platit facturile la zi.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...